Fudbal

Preokret na Trešnjici, Đuretić ostao na klupi Zete

Dragoljub Đuretić će nastaviti posao u Zeti, iako je nakon poraza od OFK Titograda (2:1) podnio ostavku na mjesto trenera.

“Zadovoljan sam igrom do 75. minuta. Imali smo kontrolu na sredini i mislim da ova ekipa igra dobar fudbal. Iako znam da ću biti kažnjen, moram reći da moja ekipa zaslužuje bolje suđenje. Ovo govorim da bi se nešto popravilo u crnogorskom fudbalu. Nijesam više trener Zete, podnosim ostavku na funkciju, a neka sudijama služi na čast”, izjavio je Đuretić poslije meča sa “romantičarima”.

Sportski direktor Jugoslav Lambulić potvrdio je da uprava kluba, međutim, nije prihvatila ostavku iskusnog stručnjaka, koji je vodio ,,vukove” u finišu prošle sezone, a potom opet preuzeo ekipu pred start tekuće takmičarske godine nakon što je poslije samo mjesec Dušan Vlaisavljević podnio ostavku.

U Zeti smatraju da ekipa sa Đuretićem radi i igra dobro, a da su za učinak od samo dva boda iz četiri kola kriva dva faktora promašeni ziceri i sudijske odluke.

Na ,,Trešnjici” su mišljenja da su na gostovanju Rudaru oštećeni za penal, te da je arbitar Radoje Pajović u meču sa OFK Titograd ,,navlačio” na stranu domaćina, što je samo drugim riječima poručio i Đuretić.

Zeta je na startu prvenstva remizirala sa Petrovcem (0:0), nakon toga odigrala bez golova i sa Rudarom, pa vezala dva poraza od Iskre kod kuće (3:1) i OFK Titograd u gostima (2:1).

Narednog vikenda dočekaće Budućnost, a pred pauzu zbog obaveza reprezentacije sastaće se sa Grbljem, takođe na ,,Trešnjici.

Send this to a friend