Fudbal Derbi za kraj godine: Titograd turbulentnu polusezonu želi da kruniše podvigom protiv šampiona, kapetan Merdović jasan

Pritisak šampiona naša šansa

Titograd će jesenji dio šampionata završiti danas derbijem protiv Sutjeske.

Biće dosta razloga da se analizira učinak “romantičara”, koji je definitivno ispod očekivanja, ali meč protiv šampiona može za Titograd da donese potrebnu reakciju posebno pred revanš sa Petrovcem u Kupu, kroz koji tim sa Starog aerodroma može tražiti svoju šansu da dođe do evropske scene.

Titograd je savladao Grbalj, prije toga remizirao protiv Petrovca u Kupu, a zatim doživio poraz od Zete, pa je jasno da će “romantičari” zimovati u drugom dijelu tabele…

“Osjeća se određena reakcija nakon dolaska trenera Govedarice. Mislim da smo pokazali to i na utakmicama, ali protiv Zete definitivno nijesmo imali sreće. Odigrali smo dosta dobar meč i zaslužili smo da trijumfujemo, ali smo na kraju nesrećno primili gol”, ističe Luka Merdović, ofanzivac Titograda.

Titograd je na otvaranju sezone doživio poraz od Sutjeske, zatim je remizirao kraj Bistrice, a danas će upravo protiv Nikšićana odigrati posljednji meč na svom terenu ove godine.

“U prvoj utakmici nijesmo imali sreće, primili smo gol iz penala, zatim smo u Nikšiću ostavili dobar utisak i osvojili bod. Sada neka bude treća sreća i da pobjedom protiv šampiona završimo jesenji dio šampionata optimistično”, poručuje Merdović.

Sjajni ofanzivac, koji je oduševio spektakularnim golom protiv Budućnosti pod Goricom, uoči meča protiv bivšeg kluba jasno ističe.

“Sutjeska je definitvno poljuljana nakon dva kiksa u posljednja dva kola, jer je Budućnost preuzela vrh i onda još napravila razliku. Mislim da će u ovoj utakmici Sutjeska imati nikad veći pritisak, jer bi je kiks odveo u još veći minus. Baš taj imperativ i pritisak šampiona treba da bude naša šansa i vjerujem daje možemo iskoristiti”, naglasio je Merdović.

Pobjeda za kraj

Fudbaleri Sutjeske drugim vezanim gostovanjem, ovog puta Titogradu, završiće polusezonu, ne baš zadovoljni, pa sve i ako upišu tri boda. Ali, nadaju se kraj Bistrice da će popraviti utisak, da će odigrati na nivou koji su zadržavali gotovo cijele jeseni, te da im se neće ugasiti nada u odbranu titule, bez obzira što je njihov najveći rival u odličnoj formi i što ih je u direktnom okršaju, baš u Nikšiću, nadigrao i izdvojio se na vrhu tabele.

“Plavo-bijele” hrabri činjenica da će posljednji derbi u ovoj godini odigrati u najjačem sastavu, jer na gol se vraća Giljen, a tim se vraćaju Nedić i Bulatović.

“Od početka šampionata Titograd se doživljava kao ekipa za vrh tabele. Imali su poteškoća, ali sada im je forma u usponu, to potvrđuju igrom i rezultatski. Mislim da je suvišno pričati kolikokoliko je nama važna ova utakmica, koliko ti bodovi mogu odlučivati kada se na sljedeće ljeto bude pričalo o tituli. Tri boda nam znače priključak i ulivaju nadu da u drugom dijelu sezone možemo stići Budućnost. Nijesmo obeshrabreni, duga je prvenstvena trka i sve što smo propustili možemo stići. Ne bi valjalo da ponovo prokockamo priliku, a prvenstveni bodovi značiće nam i pred revanš sa Zetom, jer nijesmo se odrekli ni borbe za taj trofej”, kaže defanzivac Sutjeske Darko Bulatović.

Send this to a friend