Fudbal

Radenović: Cilj Petrovca je Evropa, poštujemo Budućnosti, ali…

Vasilije Radenović

Petrovac je na najbolji mogući način započeo nastup u Meridianbet 1.CFL – u primorskom derbiju, u Kotoru, matiran je debitant u društvu najboljih Arsenal rezultatom 2:0.

Atmosfera na stadionu pod Malim brdom je izvanredna, pokazalo se to slavljem nakon trijumfa nad Tivćanima, a sada su misli Petrovca okrenute derbiju protiv Budućnosti.

“Meč protiv Arsenala bio je nezgodan, znali smo da će rival biti vrlo motivisan pošto je to za njih bila istorijska utakmica. S druge strane, bili smo svjesni da imamo kvalitet da ostvarimo trijumf i drago mi je što smo prvenstvo otvorili sa tri boda”, rekao je štoper Vasilije Radenović, jedan od brojnih novajlija u redovima Petrovca.

Slijedi susret sa ekipom Budućnosti, koja je prethodnog vikenda odmarala spremajući se za evropsko iskušenje.

“Poštujemo Budućnost, znamo da je to jedan od najvećih klubova u Crnoj Gori. Dobra stvar za nas je što utakmica dolazi nakon njihovog revanša protiv Brejdablika, gdje će se nesumnjivo ‘potrošiti’, kako fizički tako i emotivno. Ipak, gledamo sebe. Ukoliko pristup, ozbiljnost i koncentracija budu kao protiv Arsenala, onda pozitivan rezultat neće biti daleko”, naglasio je rođeni Danilovgrađanin, koji je prošle sezone, u dresu Jezera, u tri navrata pobjeđivao Budućnost.

Uprava Petrovca napravila je ozbiljnu rekonstrukciju tima u odnosu na prethodnu sezonu. Utisak je da je aktuelni sastav značajno kvalitetniji, pa su apetiti na stadionu pod Malim brdom porasli.

“Petrovac je odličan klub, veoma sam srećan što sam dio ovog kolektiva. Imamo velike ambicije – cilj je izlazak u Evropu, naše je da mukotrpno radimo i dajemo svoj maksimum. Igrački i stručni kadar je, siguran sam, spreman da odgovori ambicijama kluba”, zaključio je Radenović.

Send this to a friend