Fudbal sokoli dobili novog selektora

Radulović predstavljen: Kruna karijere biti selektor Crne Gore

foto: CdM

Miodrag Radulović i zvanično je predstavljen kao novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore.

On je naslijedio Faruka Hadžibegića, koji je “sokole“ uveo u B diviziju Lige nacija.

53-godišnjem Podgoričaninu povjeren je zadatak da predvodi nacionalni tim u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gdje će rivali biti Holandija, Turska, Norveška, Letonija i Gibraltar.

“Ponovo sam u svojoj kući, hvala čelnicima Fudbalskog saveza na povjerenju. Biti selektore naše reprezentacije za mene je kruna karijere. To je ponos, čast i obaveza. Raniji rad u FSCG otvorio mi je vrata inostranih timova i repretentacija. Vrlo dobro poznajem grupu igrača koji su sada okosnica jer sam sa njima sarađivao u klubovima i reprezentaciji. Ubijeđen sam da postoje preduslovi za dobar rezultat. Znam sa koliko su žara igrali za mlađe selekcije i znam da sam okruženi odličnim ljudima u savezu. Imam bezgranično povjerenje u igrače i stručni štab jer ih poznajem odavno”, kazao je Radulović na predstavljanju i nastavio:

“Ne potcjenjujem igranje u Ligi nacija, ali kao polaznu osnovu uzimam posljednje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, jer nas čekaju reprezentacije tog kvaliteta. Imam viziju kako će izgledati ekipa, ali najvažnije je da igrači dođu spremni i da oni koji sada pronađu nove klubove imaju minutažu”.

Prvi izazov imaće u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje počinju u martu. Rivali su Holandija, Turska, Norveška, Letonija i Gibraltar.

“Svakoga cijenimo, ali najviše sebe. Moramo da imamo razrađen sistem igre, a ubijeđen sam da ćemo da stvorimo ekipu koja će moći da se transformiše i u toku igre. Momci koji su glavni igrači su stekli iskustvo, kvalitetniji su nego što su bili, siguran sam da možemo to da sprovedemo. Ponekad sve zavisi koje ćemo igrače imati na raspolaganju, a siguran sam da ćemo imati zapaženu ulogu u grupi”.

Svjestan je velikih očekivanja u ciklusu za Mundijal.

“Ovaj nivo takmičenja ne trpi improvizacije. Očekivanja javnosti i navijača su velika, želi se uspjeh, to je normalno. Mi želimo da popravimo utisak, da napravimo pomak. Važan je start, imam iskustvo takve vrste iz Libana, moramo da se spremimo za početak. Imamo dobar raspored, dobri rezultati daju samopouzdanje, ako se ukaže prilika i šansa borićemo se ravnopravno i hrabro sa svima za svaki bod. Ne volim obećanja, imam 20 godina iskustva, ali ako želite sreću, moraju da se ispoštuju i neka fudbalska pravila”.

Radulović je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore, a potom je vodio uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, a na povratku u Crnu Goru bio šampion sa Budućnošću 2012. godine.

Sjedio je na klupi kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, kazahstanskog Atiraua, uspješno je četiri godine vodio reprezentaciju Libana, sa kojom se plasirao na prvenstvo Azije.

Kratko je bio i selektor Mjanmara, a posljednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan.

Svojevremeno je bio član stručnog štaba mlade i selektor omladinske reprezentacije Srbije i Crne Gore.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
Budva 89lorenssutlijašDjukaPrč
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budva 89
Gost
Budva 89

Srecno!
Pa da se Montenegro plasira na SP!
Izaberi Radulovicu 20 junaka …koji ce da ginu za dres..ko sto nam istorija nalaze…neka bude borba neprestana

lorens
Gost
lorens

SREĆNO selektore!!!

sutlijaš
Gost
sutlijaš

Sad ima da plijenimo igrom

Djuka
Gost
Djuka

Svudje ovi Radulovici, sport, zdravstvo, skupstina…..

Prč
Gost
Prč

Puna podrska za mija.autoritativan i temeljan.bitno je za mladje igrace.mislim dace mnogima promijeniti pristup reprezentaciji ili nece igrati.i ako ne ostvari rezultat odmah,treba ga ostaviti n aduze vrijeme.dosta su se treneri prilagodjavali igracima.i nikad igraci,pojedinci naravno,nisu trpjeli nikakve kazne zbog nezalaganja.mislim da kod mija nece moci tako.

Top
Gost
Top

Dogodine u prizrenu.

Send this to a friend