Fudbal Budućnost uspješno preskočila gostovanje u Pljevljima

Raičković: Želimo što prije na vrh tabele

Budućnost se uspješno vratila prvenstvu nakon što je završila misiju na evropskoj sceni. Plavi su u šestom kolu Telekom 1. CFL savladali Rudar u Pljevljima, na oko ne tako ubjedljivo (2:1), ali realno su ostavili utisak mnogo boljeg tima.

Podgoričani su vodili dva razlike, dva puta pogađali okvir gola, imali nekoliko zicera i promašili penal, a utakmicu su završili sa igračem manje nakon što je Petar Grbić isključen u 77. minutu. Izabranici Mladena Milinkovića opravdali su svrhu meča pod Golubinjom, gdje je pobjeda bila primarni cilj.

“Važna tri boda do kojih smo stigli dobrom igrom. Otvorili smo utakmicu onako kako smo planirali. Imali smo nekoliko šansi, postigli dva gola u prvom poluvremenu, a potom nam se desilo opuštanje koje nije smjelo. Protivnik je to kaznio u nadoknadi prvog poluvremena. Ipak, u nastavku smo vratili potreban nivo ozbiljnosti, imali penal koji nijesmo iskoristili, kao i još nekoliko zrelih prilika. Mogli smo da slavimo ubjedljivije, ali zadovoljni smo načinom na koji smo upisali novu pobjedu”, za Arenu kaže Miloš Raičković.

Dvadeset šestogodišnji vezista duplirao je vođstvo Budućnosti u 44. minutu nakon lijepe akcije Ivana Bojovića i povratnog pasa koji je preskočkio Panajotis Moraitis, strijelac vodećeg gola. Raičković je sa petnaestak metara prizemnom dijagonalom matirao golmana Ervina Helića koji se u nekoliko navrata istakao odličnim odbranama. Mladi čuvar mreže Rudara u nastavku je odbranio penal Grbiću, a potom i šut Igora Ivanovića koji je natrčao na odbijenu loptu.

“Gol znači puno. Timski – jer smo pobijedili, a i individalno – na planu samopouzdanja. Ali, uvijek kažem: Nije bitno ko će biti strijelac, važno je da Budućnost bilježi pozitivne rezultate. Raduje me to što kao ekipa djelujemo sve bolje. Podigli smo igru i siguran sam da ćemo još napredovati”, rekao je Raičković.

Prvotimac plavih izašao je na poluvremenu. Više preventivno, nego što je stvarno povreda to zahtijevala.

“Osjećao sam manje probleme nakon meča sa Sarajevom, a protiv Rudara sam izašao kako ništa ne bismo rizikovali. Osjećam se dobro. Biću spreman za naredni duel sa Iskrom”, dodao je Raičković.

Rezultat se u nastavku nije mijenjao, iako su Podgoričani imali jedanaesterac i još par izglednih situacija.

U finišu su ostali sa igračem manje, a to je domaćinu dalo nadu da se do kraja nada u bod.

Ipak, znalački je Budućnost privela utakmicu u svoju korist.

“Svima nam je žao zbog isključenja Grbića. Nećemo ga imati neko vrijeme, a njegovo odsustvo za nas je hendikep. Probaćemo da nadomjestimo ono što imamo sa njim u timu. Napravili smo dva kiksa na startu prvenstva i u svaki naredni meč ulazimo pod većim imperativom. Vjerujem da ćemo uhvatiti pobjednički kontinuitet”, ističe Raičković.

To bi trebalo da vrati plave na vrh tabele…

“Želimo što prije da se vratimo tamo gdje pripadamo, a to je vrh tabele. Podgorica je trenutni lider, sa utakmicom više od nas, ali nadam se da ćemo brzo preuzeti prvu poziciju i tu ostati do kraja prvenstva”, naglašava Raičković.

Budućnost u srijedu veče pod Goricom (19h) dočekuje Iskru u derbiju 7. kola.

“Još jedan u nizu teških mečeva u zgusnutom rasporedu. Iskra je kvalitetna ekipa, biće motivisana, ali naša obaveza je da idemo na tri boda. Imamo malo vremena za oporavak i pripremu, ali očekujem da novom dobrom igrom opravdamo ulogu favorita”, zaključio je Raičković.

Send this to a friend