Fudbal

Romantičari čekaju razigranu Budućnost

foto: FK Budućnost

Prvi put od kada je OFK Titograd ponovo “nastao” umjesto FK Mladost igraće se podgorički derbi Titograd u 3. kolu Telekom 1. CFL, na Starom aerodromu (nekada su igrali na Cvjetnom brijegu), dočekuje “plave”.

Tako će utakmica “romantičara” i vicešampiona (danas, 17.30) prizvati neka stara bolja vremena, kada je Titograd bio čak filijala Budućnosti, ali kada se igrao mnogo kvalitetniji fudbal na prostoru Crne Gore. I što je još važnije, kada su se rađali majstori.

“Ne možemo da promijenimo činjenice. Prihvatamo da je Budućnost prvi klub, ne samo u gradu, već u Crnoj Gori, ali se sigurno nećemo predati”, jasan je trener “romantičara”, Igor Pamić, čiji je Titograd u uvodna dva kola uzeo četiri boda (Rudar 0:0, Iskra 1:0) i koji je od “filijale” stigao do ravnopravnog rivala (Titograd ima tri trofeja, a Budućnost četiri).

“Budućnost je favorit, ali spremni smo za puno više. Osjećam da ćemo odigrati odličnu utakmicu. Svjesni smo da igramo protiv prvog favorita za titulu, ali igra se 11 na 11 i budite sigurni da će Budućnosti da bude teško” jasan je 48-godišnji stručnjak iz Hrvatske, svjestan da će igračima biti teško da igraju u Podgorici od 17.30.

“Sigurno će uticati na ritam utakmice, ali molim vas da imate razumijevanje za njih. Ipak, i pored vrućine, vjerujem u dobar meč”, jasan je Pamić, koji ne može da računa na povrijeđene Janka Simovića i Marka Roganovića.

Budućnost je lako odradila Iskru (1:0) i Mornar, ali gradski derbi je prvi teži test na kome se može vidjeti da li “plavi” imaju šampionski gen.

“Za mene su derbiji bile i utakmice protiv Iskre i Mornara, za mene je derbi svaki trening. Trudim se da takav pristup prenesem na igrače. Ne bih se složio da je ovo neka vrsta ispita naših realnih mogućnosti, iz razloga što su prethodna dva rivala imala ogroman motiv protiv nas. To je i normalno. Meč sa Titogradom je kao i svaki drugi, težak i zahtjevan. Biće tako do kraja prvenstva, a mi moramo da pokažemo snagu i kvalitet. Uvijek idemo na pobjedu”, rekao je 50-godišnji trener Budućnosti, Zoran Govedarica, koji će na raspolaganju imati najjači tim.

Send this to a friend