Fudbal telekom 1.cfl

Romantičari pod imperativom pobjede

Fudbaleri OFK Titograda dočekuju večeras Iskru, a sam pogled na tabelu jasno govori ko je favorit. Danilovgrađani su gotovo sigurni učesnici u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Titograd sve bliži baražu, mada Grbalj nije tako daleko, pa je jasno da će tim sa Starog aerodroma morati da prekine višemjesečni post bez pobjede.

Da li se crna serija može prekinuti protiv ekipe, koja je uz Budućnost i Sutjesku ove sezone najkonstantnija? Poznato je da se “romantičari” nalaze u rezultatskoj krizi, od decembra nijesu ostvarili pobjedu i zauzimaju deveto mjesto sa 29 osvojenih bodova. Mladi lijevi bek Titograda Bojan Roganović svjestan je teške situacije u kojoj se njegova ekipa nalazi, ali vjeruje da će se iz nje izaći.

“Očekuje nas teška utakmica protiv dobre ekipe Iskre”, kazao je Roganović, koji je u redove Titograda stigao iz Budućnosti.

Iako Titograd nikako da upiše pobjedu, partijama protiv Grblja i Zete najavio je bolja izdanja, pa se očekuje da i uz malo sreće konačno upiše pobjedu u 2020. godini. Sada je bitno, prije svega, hrabro se suprostaviti Iskri.

“Vjerujem da ekipa može da se izdigne iz krize. Nije lako, čeka nas dosta izazova do kraja prvenstva, ali sada, kada je najteže treba da pokažemo koliko možemo”, objašnjava Roganović.

Prilika za najavu izlaska iz krize biće duel sa Iskrom, gdje Titograd ne smije dozvoliti poraz, jer bi u tom slučaju ukoliko Grbalj savlada Rudar bio u još težoj poziciji.

“Fokusirani smo na duel sa Iskrom. Gledamo sebe i nadam se da možemo upisati povoljan rezultat za nas, iako je Iskra u samom vrhu od starta sezone”, poručio je Roganović.

Dobra forma Iskre

Dvije uzastopne pobjede protiv ekipa sa vrha i začelja tabele kao da nagovještavaju podužu seriju pozitivnih rezultata Iskre koja sigurno krči put ka Evropi, iako do cilja ima još dosta prepreka koje treba ostaviti za sobom. Po svemu sudeći izabranici Aleksandra Nedovića su kadri da tekući šampionat privedu kraju na način što će nakon posljednjeg kola nazdraviti istorijskom uspjehu sa popularnim “serdarima”.

Ali, večeras je novo iskušenje za razigrane mladiće u ,,crveno-bijelim dresovima koji će pokušati da uknjiže tri boda i u meču sa Titogradom.

“Kadrovski problemi nas prate maltene od starta prvenstva i rijetko kada smo bili u kompletnom sastavu. Na sreću vrlo brzo smo se aklimatizovali na takve okolnosti i nastojimo da primijenimo adekvatnu strategiju bez ključnih pojedinaca koja se zasniva na maksimalnom angažovanju ostalih prvotimaca koji jednostavno moraju još više izgarati na terenu i koliko-toliko nadoknaditi njihovo odsustvo. Veliki je hendikep nastupiti bez kapitena Drinčića, iskusnog Jovanovića i veziste Karaklajića, ali koga nema bez njega se može i mora”, rekao je Nedović i naglasio da će domaćin biti tvrd orah s obzirom da u najboljem sastavu ima nekolicinu vrsnih pojedinaca poput Adrovića i Novovića od kojih i prijeti najveća opasnost.

Send this to a friend