Fudbal Kup Crne gore

Romantičari spremaju osvetu

OFK Titograd je prošle sezone već u osmini finala zaustavljen u Kupu, kada je nakon izvođenja jedanaesteraca eliminisan od Petrovca, čime su “romantičari” morali da kroz prvenstvo traže evropsku vizu.

Ove sezone žrijeb je opet spojio Titograd i Petrovac, pa se tim sa Starog aerodroma nada osveti. Meč je trebalo da se odigra prije tri sedmice, ali je odložen zbog jake kiše i nevremena. U međuvremenu, na Starom aerodromu došlo je do promjena umjesto Dragoljuba Đuretića, sada ekipu vodi Zoran Govedarica, koji na debiju protiv Budućnosti nije uspio da prekine lošu seriju.

Dvomeč sa Petrovcem u četvrtfinalu Kupa predstavlja pravi izazov, a motiva za trijumfom neće faliti, baš zbog eliminacije iz prethodne sezone, ali i čini se već sada da je za Titograd Kup spas sezone.

“Dobro se sjećam tog poraza. Zapamtili smo prethodnu sezonu, ali gledamo samo naprijed. Želimo trijumf i prolaz dalje i vjerujem da to možemo ostvariti”, poručio je Jovan Nikolić, vezista Titograda.

Petrovac je nakon lošeg starta uspio da se digne, pa su u Titogradu svjesni da ih ne čeka lak posao.

“Kup je specifično takmičenje iz razloga što se igraju dva meča. Moramo biti strpljivi i pametni, ali i oprezni u prvojm meču, jer je Petrovac ozbiljan protivnik. Petrovčani su to dokazali u prvenstvenom okršaju prije dvadesetak dana. Ovo je sigurno samo prvo poluvrijeme našeg dvomeča i daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat pred revanš”, kazao je Ivan Novović, univerzalac Titograda.

Žele makar gol na strani

Petrovac je prošao kroz dramu u osmini finala kada je nakon izvođenja jedanaesteraca eliminisao drugoligaša Drezgu, a u četvrtfinalu je za rivala dobio ekipu sa kojom može da igra ravnopravno. “Nebo-plavi” su podigli formu u odnosu na uvodne mjesece sezone i kroz Kup vide šansu da urade nešto više jer im je u prvenstvu realnost borba za opstanak.

“Čeka nas težak protivnik, ali ne odustajemo od naših ambicija. Idemo na pobjedu, prije svega da postignemo makar jedan pogodak kako bismo mirnije dočekali revanš pod Malim brdom”, rekao je desni bek Aleksandar Milić.

Send this to a friend