Fudbal

Ronaldo predstavljen u Torinu: Igrači mojih godina idu u Kinu, Katar ili SAD

Kristijano Ronaldo je danas zvanično predstavljen kao novi fudbaler Juventusa, a pred novinarima iz cijelog svijeta objasnio je zašto je napravio taj korak i napustio Real Madrid.

Aktuelni prvak Italije platio je Realu 105 miliona eura za usluge najboljeg fudbalera u svijetu u prošloj godini, a Portugalac je sa “starom damom” potpisao četvrogodišnji ugovor.

“Ne može se lako odgovoriti na to pitanje. Juventus je jedan od najboljih klubova na svijetu. Jako dobro sam razmislio. Prijatelji i kolege su mi rekle da je to klub u kojem mogu igrati i zbog toga sam donio odluku da potpišem za Juve. To je velik klub, najveći u Italiji. Na kraju i nije bila tako teška odluka za mene”, rekao je Ronaldo i dodao:

“Nemam kome da se dokazujem, brojke govore o meni, ali nisam želio više da budem u komfornoj zoni, jer sam čovjek koji voli izazove”.

Ronaldo je jutros prošao medicinske testove, a potom upoznao stručni štab i nove saigrače.

“Više razmišljam o sadašnjosti. Volim fudbal , još uvijek sam mlad i volim izazove. Ovo nije samo karijera, nego i ispunjenje sna. Igrao sam za Sporting, Mančester junajted, Real Madrid i sada Juventus. Nisam mogao ni da zamislim bolji ishod. Ovo je novi izazov za moju karijeru i igrači mojih godina idu u Kinu, Katar ili SAD, ali ja sam izabrao Juventus. Mogu nastaviti karijeru na visokom nivou i to je najvažnije”, dodao je on.

Ronaldo je zadužio “sedmicu”, a u Juventusu već sada trljaju ruke, jer su samo u prva 24 sata, kada su pustili u prodaju njegov dres zaradili blizu 60 miliona eura. To znači da su ekspresno pokrili dvije godišnje plate doskorašnje zvijezde “kraljevskog kluba”.

L.Đ.

Send this to a friend