Fudbal

Rudar Evropu drži u svojim rukama

foto: fkrudarpljevlja

Tokom proljećne polusezone Rudar se bori za situaciju koju ima uoči posljednjeg kola u prvenstvu, a to je da sam odlučuje o mjestu koje će u krajnjem, gotovo sigurno, biti dovoljno za Evropu. Ukoliko Pljevljaci pod Golubinjom savladaju direktnog konkurenta, ekipu Zete, u svakoj varijanti biće četvrti na tabeli.

Četvrta pozicija moguća je i sa remijem, ali u tim okolnostima četi Miodraga Vukotića potrebno je da Mladost ne izgubi od Grblja u Radanovićima.

“Ovo smo priželjkivali od prvog dana kada sam preuzeo ekipu. Cijela sezona za nas staje u posljednjih 90 minuta protiv Zete. Sve je na nama. Pobjeda nad direktnim rivalom otvorila bi nam kartu za Evropu. Uradićemo sve da prvenstvo završimo sa stilom”, rekao je trener Vukotić, koji dodaje:

“Bilo je utakmica u kojima smo bili bolji, ali faktor sreće nije bio na našoj strani, nekoliko puta smo rezultatski slabo prošli. Sada nam se to vratilo kroz mogućnost da sami odlučujemo o borbi za četvrto mjesto. Očekujem da svi izvučemo najbolje od sebe i zajedno ostvarimo cilj. Vjerujem da ćemo kao tim odigrati najbolje i ovjeriti izlazak na međunarodnu scenu. Bio bi to veliki uspjeh ove ekipe”, naglašava strateg pljevaljskog prvoligaša.

Iz meča u meč mijenjao se položaj Rudara na tabeli, čas je bio na korak od Evrope, a čas blizu baraža.

Ipak, sa tri pobjede u posljednje četiri utakmice ino scena je nikad bliža ove sezone.

“Dobro smo radili za vrijeme zimskih priprema, kao i tokom polusezone. Sada to dolazi do izražaja. Kada je najvažnije, počeli smo da pobjeđujemo. Evidentno je da forma ekipe ide uzlaznom linijom i iskreno se nadam da će taj trend potrajati i u duelu sa Zetom”, kazao je Vukotić.

Kormilar Pljevljaka respektuje Golubovčane, ali smatra da se u ključnom meču sezone, na domaćem terenu, pita njegov tim.

“Zeta je dobra, mlada ekipa, koja u svojim redovima ima kandidata za najboljeg strijelca lige Nikolu Krstovića, koji pravi razliku. U posljednje vrijeme igra jako kvalitetno i biće teško zaustaviti ga. Nije samo on snaga Golubovčana, već tu ima i drugih igrača od kojih prijeti opasnost. Potrudićemo se, ipak, da zatvotimo prilaze svojoj mreži, a da na drugoj strani pronađemo put do protivničkog gola”, ističe Vukotić.

Nije prvi put da Rudar ima kadrovskih problema pred utakmicu.

“To je nešto što nas prati odavno. I sada ćemo najvjerovatnije biti bez Mitrovića, Kotorca, Vukovića, Bajka, pa i Tanimota. Limitirani smo na određenim mjestima, ali šta je tu je. Nikada nijesmo tražili alibi. Imamo nekoliko dana da se spremimo najbolje što možemo i u ovako važnom meču pokažemo da nam je mjesto u Evropi”, zaključio je Vukotić.

Send this to a friend