Fudbal 1.CFL

Rudar sa snijega gleda ka proljeću

foto: PVportal

Prava sniježna idila obilježilaje početak priprema fudbalera Rudara.

Tridesetak santimetara bijelog prekrivača i temperaturni minus pod Golubinjom nijesu pokvarili raspoloženje trenera Vuka Bogavca koji je na prvom treningu imao 14 igrača.

Kompletiranje ekipe očekuje se do poneđeljka…

“Negdje mi je i drago što smo startovali u sniježnom ambijentu. Ovakvi uslovi odgovaraju tipu treninga koje sam planirao na startu. Nadam se da će nas vrijeme ubuduće poslužiti, kao i da ćemo očistiti teren za ono što slijedi. Dobra okolnost je što ovoga puta krećemo na vrijeme. Imaćemo dovoljan broj radnih dana i vjerujem spremno dočekati proljećnu polusezonu”, rekao je Bogavac.

U klub se vratio najtrofejniji predsjednik Rudara Duško Šarić, koji je pozdravio fudbalere i stručni štab, uz poruku da će uraditi sve da finansijska
situacija bude bolja nego jesenas.

Pljevljake je napustio krilni napadač Miljan Vlaisavljević, a nova lica su Hrvoje Rizvanović iz Zete, te tandem omladinaca Budućnosti koji su stigli na pozajmicu golman Lazar Baltić i štoper Nikola Vukotić.

“Postoji interesovanje za nekoliko naših igrača, a od odlazaka zavise i dolasci. Prioritet nam je krilni napadač. U pregovorima smo sa jednim igračem koji je stranac, a nastupao je u Srbiji. Trebalo bi da se kompletiramo do odlaska na glavnu fazu priprema u Ulcinj. Planirano je da se na Primorje preselimo krajem mjeseca”, poručio je Bogavac. Rudar je završio jesen na osmom mjestu, u zoni baraža, sa 22 boda, koliko ima i sedmoplasirano Jezero.

Svaki bod u borbi za opstanak biće veliki.

“Završili smo prvi dio prvenstva sa tri vezane pobjede. Lijepo bi bilo da u tom stilu i započnemo proljeće. Čeka nas neizvjesna trka, zahtjevnija nego jesenas, ali vjerujemo u opstanak”, zaključio je Bogavac.

Send this to a friend