Fudbal

Rudar za čast u Beogradu

Težak poraz prije sedam dana u Nikšiću (0:3) ostavio je minimalne šanse Rudaru da se večeras u revanšu protiv Partizana u Beogradu (20.30h) domogne drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Međutim, to nije razlog da pljevaljski tim prvi put nakon 15 godina ne ostavi dobar utisak u glavnom gradu Srbije.

“Nemamo šta da izgubimo, samo možemo da dobijemo. Za razliku od prvog meča sada smo rasterećeni. Znamo šta nas čeka na stadionu Partizana i to samo može da nam bude dodatni motiv. Došli smo u Beograd da se borimo i pokažemo da smo kvalitetniji nego što mnogi misle. Plasman u drugo kolo jeste ravan čudu, ali ćemo istrčati na teren bez bijele zastave”, naglašava trener Rudara Vuko Bogavac.

S njim se slaže i krilni napadač Armin Bošnjak…

“Partizan je ozbiljna ekipa, što je i pokazala u prvom meču. Međutim, mi smo praktično sami sebi dali tri naivna gola. Ipak, ovo je nova utakmica, nemamo nikakav pritisak i idemo da prikažemo što bolju igru pa šta bude”.

Na drugoj strani, Miroslav Đukić neće računati na crnogorskog reprezentativca Marka Jankovića, ali “parni valjak” neće revanšu pristupiti opušteno, naprotiv.

“Imamo identitet. Želimo da budemo ekipa koja drži loptu, dominira u posjedu lopte i igra agresivno. Želimo da završimo započeti posao i prođemo Rudar. Iz poštovanja prema Crnogorcima ne razmišljamo o sljedećoj fazi i novom protivniku. Malo opuštanje može biti kobno. Samo treba da izađemo na teren i uz dobar pristup odigramo kako znamo, a imamo puno prostora za napredak”, istiće Đukić.

Inače, pobjednik dvoboja Partizan Rudar će u drugom kolu igrati protiv litvanskog Trakajija ili kazahstanskog Iriša, koji će poslije prvog meča bez golova biti večeras domaćin u revanšu.

Send this to a friend