Fudbal Zeta uz Budućnost jedina ekipa sa dvije pobjede u post-korona eri CFL

Sa Podgoricom bitka za Evropu

Dvije pobjede po 2:0, šest bodova, četvrto mjesto na tabeli – Zeta je odlično počela “treći dio” sezone, kako se može nazvati post-korona era Telekom 1. CFL.

“Vukovi“ su najprije kod kuće savladali Rudar, da bi četiri dana kasnije slavili i na nezgodnom gostovanju, ekipi kojoj gori pod nogama, Grblju.

“Veoma smo zadovoljni igrom koju smo pokazali u oba meča. Nagrada za to je šest bodova, koja imaju veliki značaj tim prije što su osvojena poslije neplanirane pauze i perioda u kojem nijesmo trenirali kao inače, nijesmo imali ni kontrolne utakmice… Ove dvije pobjede nam mnogo znače na psihološkom planu, uvijek je najvažnije dobro početi, ali to ne znači da smo bilo što krucijalno uradili ili da možemo da se opustimo. Tek nam predstoji veliki posao”, rekao je Nemanja Sekulić.

Godinama je Zetin najjači adut odbrana, nije izuzetak ni ova sezona, ali se više puta mučila da na vrijeme “otvori” rivala.

U Radanovićima je ispunila oba uslova za pobjedu.

“Očekivali smo tešku i borbenu utakmicu, međutim, već na početku smo uspostavili našu igru i smirili protivnika koji je svakako mnogo bolja ekipa nego što to tabela pokazuje. Zbog svega toga moramo biti zadovoljni, siguran sam da Grbalj nikome neće biti lak rival i da će pokazati kvalitet”, dodao je Sekulić.

Četvrtoplasirana Zeta ima tri boda više od Rudara i Podgorice, čiji je međusobni duel u Pljevljima završen pobjedom gostiju 3:0.

Upravo tim iz Lješkopolja sjutra dolazi na “Trešnjicu”.

“Nema dileme da nas čeka veoma teška utakmica, kalendar utakmica je sam po sebi težak, ali dolazi nam ekipa koja nam je glavni konkurent za Evropu i zbog toga moramo da damo 100 odsto mogućnosti. Želimo da pokažemo kako zaslužujemo izlazak na međunarodnu scenu”, istakao je Sekulić, lijevi bek Zete i povremeni reprezentativac Crne Gore.

Tim Dejana Roganovića bi pobjedom odmakao Podgorici “plus 6”, čime bi jednom nogom zakoračio u Evropu.

Rudar se, naime, nije prijavio za evropsku licencu, pa bi Zećane od evro scene jedino mogao da odvoji ishod Kupa u kojem trofej ne bi podigli Budućnost ili Sutjeska.

“Izlazak u Evropu je naš cilj, ali i ako bismo pobijedili Podgoricu ništa ne bi bilo riješeno, iako bismo mu bili korak bliži” oprezan je Sekulić.

“Ima još dosta da se igra, potreban je maksimalno profesionalan pristup svakom rivalu”.

Send this to a friend