Fudbal Pripreme

Šampion sprema tim za novu sezonu

Budućnost se nakon osvajanja titule bacila na sređivanje ekipe za narednu sezonu.

Trener Mladen Milinković odlučio je da u finišu prvenstva odmori neke od ključnih igrača, kao i da šansu pruži mladima među kojima traži ozbiljnije kandidate za prvi tim.

Pravilo od naredne sezone biće da na terenu u svakom trenutku mora da budu dva fudbalera ispod 21. godine, a to znači da u sistemu treba da ima pet-šest zvijezda u povoju – zbog izmjena, forme, kartona ili povreda.

,,Plavi“ su lansirali neke od njih – protiv Petrovca u prošlom kolu od starta su zaigrali Jovan Dašić i Marko Mrvaljević, a u nastavku su debitovali Vuk Striković, Balša Ćetković, Damjan Mugoša i Mladen Marstjepović. Praksa da se forsiraju tinejdžeri biće nastavljena i protiv Zete u nedjelju na Trešnjici.

Paralelno sa tim, sportski sektor napravio je procjenu sa kim iz postojećeg kadra treba da se nastavi saradnja. Isto tako i ko je slobodan na kraju sezone.

U klubu će ostati Petar Grbić, Vladan Adžić, Dejan Zarubica, Miloš Raičković, Luka Mirković, Vasilije Terzić, kao i rezervni golman Đorđije Pavličić. Neki su već potpisali nove ugovore, dok će ostali to uraditi kasnije, kada bude zadovoljena administrativna forma po propisima Fudbalskog saveza Crne Gore. Ranije je vjernost obnovio Grk – Panajotis Moraitis.

Napravljena je i lista igrača sa kojima Budućnost nije planirala da produži saradnju ili sa kojima nije našla zajednički jezik po tom pitanju.

Ukoliko se nešto ne promijeni, očekuje se da sredinu promijene krilni napadač Dušan Stoiljković koji je do sada postigao sedam golova, golgeter Aleksandar Vujačić, još jedno krilo Vasko Kalezić, Igor Bašić, Nikola Đurić, kao i lijevi bek Nikola Vukajlović koji je doveden zimus, ali nije odigrao nijednu utakmicu. ,,Plave“ napušta i desni bek Miloš Vučić, a kako stvari stoje na izlaznim vratima je i Aleksa Vidić, dvadeset petogodišnji Užičanin koji je u zimskom prelaznom roku stigao iz bjeloruskog Minska.

Sa pozajmica treba da se vrate talenti – u prvom redu Milan Vukotić iz Iskre, omladinski reprezentativac koji će u oktobru postati punoljetan, a koji je do sada upisao 22 nastupa i dao dva gola za Danilovgrađane u Telekom 1. CFL.

Podgoričani razmišljaju i o pojačanjima – ako iz inostranstva ne dobije ponudu koja se ne odbija, novi fudbaler Budućnosti biće korpulentni Nikšićanin Igor Ćuković koji brani boje Rudara, a trag je ostavio u Sutjesci, gdje je bio kapiten i sa kojom je osvojio dva šampionska pehara.

Akvizicija na lijevom beku trebalo bi da bude Nemanja Sekulić, defanzivac Zete, koji ima status crnogorskog reprezentativca.

Podgoričani su šest kola prije kraja prvenstva obezbijedili četvrtu titulu u klupskoj istoriji. Nikada do sada tako superiorno, o čemu svjedoči činjenica da su u noći slavlja imali 20 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca.

Godina može da bude još uspješnija, čak i najbolja u klupskoj istoriji, ako plavi osvoje duplu krunu – tituli da dodaju i Kup.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
plavi
Gost
plavi

Ćuković i Sekulić najbolji štoper i lijevi bek lige, dvije pozicije na kojima su bila potrebna pojačanja. Pohvalio bih upravu jer mislim da je ovo prvi put da Budućnost osvoji titulu i da u pripreme za novu sezonu uđe sa sačuvanim kosturom ekipe i na taj kostur pridodatim pravim pojačanjima, za moj ukus bi trebalo razmisliti o Milojku iz Zete… Više »

Ayt
Gost
Ayt

Trebalo bi da te poslusaju

Send this to a friend