Fudbal Sutjeska dočekuje Iskru

Šampion u derbiju nema pravo na kiks

foto: FK Sutjeska

Prvu proljećnju utakmicu na svom terenu fudbaleri Sutjeske igraće danas (14.00), a u goste im dolazi Iskra kojaje na proljećnoj premijeri ubjedljivim trijumfom najavila da je u odličnoj formi.

Biće to, vjerovatno, više nego neobična utakmica za najstrastvenije ljubitelje fudbala kraj Bistrice, jer ,,plavo-bijeli” neće imati podršku sa zapadne tribine kako su navikli ama, jer je sada tu veliko gradilište i rade se temelji za novi objekat, vrijedan više od 4,5 miliona eura.

Neće danas u ,,plavo-bijelom” dresu biti Damira Kojaševića, jer je u duelu s prvotimcem Zete, minulog utorka, zadobio frakturu prsta na nozi i pauziraće najmanje dvije sedmice, a upravo u tom meču najbolje se vidjelo koliko znači šampionu u ostvarenju cilja.

Branislav Janković će biti u sastavu od početka, a iskusni Rakojević je ponovo izmiješao karte, pa će među starterima biti mladi Bubanja i Osmajić, au napadu će, umjesto Kojaševića, zaigrati Božo Marković.

“Nema mnogo priče, znamo šta smo sve propustili jesenas i koliki bodovni zaostatak treba da anuliramo. Ako mislimo da odbranitmo trofej danas moramo da slavimo. Nema lakih utakmica, a ova će nam biti sigurno ponajteža ovog proljeća. Iskra je odlična ekipa, u zimskom prelaznom roku su se dodatno pojačali, očigledno i dobro su se pripremili, pa zaslužuju maksimalan respekt, ali… Bolji smo tim imamo i ne fali nam samopuzdanja. Ne bi smjeli da propustimo današnju priliku. Nakon tog meča slijedi nam nešto povoljniji raspored i vjerujemo da ćemo ostvariti konačan cilj. Sutjeska posljednjih sezona obara rekorde imali smo najviše mečeva bez primljenog gola, najveću bodovnu razliku kad smo osvojili titulu, pa zašto ne bi mogli i stići Budućnost koja je na kraju polusezone imala osam bodova više”, optimističan je Branislav Janković, vezista Sutjeske uoči meča sa Danilovgrađanima.

Send this to a friend