Fudbal Plavljani nakon pobjede nad Titogradom pobjegli iz zone baraža

Savović: Vjera u srećan kraj sezone

Milija Savović

Tri kola prije kraja prvenstva Jezero je tamo gdje želi trener Milija Savović.

Nakon četiri pobjede i dva remija u posljednjih šest utakmica, Plavljani su poskočili na tabeli – više nijesu u zoni baraža, već u luci spasa, na šestoj poziciji, prestigavši Zetu i Iskru minulog vikenda.

Kruna dobre forme stigla je na Starom aerodromu, gdje su Drešković i drušvo savladali Titograd (2:1) u jednom od derbija začelja.

– Zadovoljstvo je veliko zbog bijega iz opasne zone. Više ne moramo da gledamo rezultate ostalih ekipa, nego zavisimo od sebe. Znamo što treba da uradimo u posljednjim kolima i potrudićemo se da zadržimo sadašnji nivo igara i rezultata. Vjerujem da ćemo ispuniti cilj, a to je opstanak u društvu najboljih kojem pripadamo od ljetos. Na dobrom smo putu da to ispunimo bez doigravanja – rekao je Savović u razgovoru za Arenu.

Jezero možda nije odigralo najbolju utakmicu protiv ,,romantičara“, ali je bilo dovoljno srećno i spretno da prelomi duel u svoju korist.

Plavljani su poveli preko Jovićevića u 20. minutu, a izjednačio je Bojović u 61. Izgledalo je da će svakome pripasti po bod, ali veliku radost gostima donio je oporavljeni napadač Mujeci u sudijskoj nadoknadi.

– Da budem iskren – Titograd je bio bolji, imao je više prilika, ali nije ih iskoristio. Naš golman Asanović je bio na visini zadatka i sa nekoliko odličnih reakcija sačuvao je šansu da uradimo nešto više. To se i dogodilo u posljednjim trenucima kada smo dali gol za pobjedu. Fudbal je takav: negdje ti uzme, negdje vrati, a na kraju te postavi tamo gdje stvarno zaslužuješ. Sada nam se vratilo za neke prethodne mečeve u kojima nijesmo imali sreće – ističe Savović, koji nastavlja:

– Sačuvali smo mrežu i na odmor otišli sa golom prednosti. U nastavku smo odgovorili na ofanzivu domaćina, bili strpljivi i još jednom pokazali da umijemo da odigramo na rezultat. Ovo je pobjeda koja vrijedi mnogo. Preskočili smo Zetu i Iskru od kojih imamo dva boda više, a ispred nas je Rudar koji je na ,,plus jedan“. Biće neizvjesno u samom finišu, ali mi vjerujemo u srećan kraj sezone – kazao je kormilar prvoligaša sa sjevera.

Ključ napretka Jezera su zimska pojačanja koja sada daju kvalitet više prema naprijed.

Odbrana se stabilizovala, ofanziva je postala ubojitija, a važnu ulogu ima i srednji red koji daje doprinos u oba pravca.

– Imali smo problema tokom zimskih priprema. Neki igrači su bili povrijeđeni, a pojačanja su nam se kasno priključila. Trebalo je vremena da složimo kockice, ali na svi sreću – krenulo je kako treba u ključnim trenucima. Ekipa je na zavidnom nivou igrački i fizički, a to potvrđuje i učinak u posljednjih šest utakmica. Samo da ovako potraje – poručio je četrdeset dvogodišnji stručnjak.

Borba za opstanak nastavlja se već u petak kada je na programu 34. kolo Telekom 1. CFL.

Jezero će ugostiti Petrovac u Beranama.

– U goste nam dolazi ekipa koja je, takođe, u usponu forme. Petrovac je ostvario tri vezane pobjede, a ima ih četiri iz pet posljednjih duela. Prepustio je posljednje mjesto Titogradu i blizu je da osigura baraž. Bodove će tražiti i protiv nas, ali tu se nešto i mi pitamo. Imamo svoju računicu i idemo na novi trijumf. Igramo u petak, pa u srijedu, ali kako je nama – tako je i drugima. Spremamo se od meča do meča, a u prvi naredni ulazimo sa dobrim samopouzdanjem – zaključio je Savović.

Send this to a friend