Fudbal Pobjedom protiv Sutjeske Iskra se uključuje u borbu i za titulu vicešampiona

Šest koraka do Evrope

Trebalo bi da se desi čudo pa da Iskra poklekne u finišu prvenstva i ispusti veliku bodovnu prednost u odnosu na ekipe koje se takođe bore za treću poziciju, prije svega Zetu i Podgoricu.

To znači da su Danilovgrađani nadomak Evrope i ostvarenja istorijskog sna, plasmana na međunarodnu scenu. Ova konstatacija je utemeljena na odličnoj igri i rezultatima izabranika Aleksandra Nedovića, koji su, može se reći u presudnim utakmicama i upravo protiv najboljih prvoligaša Budućnosti i Sutjeske upisali dvije značajne pobjede i stavili do znanja crnogorskoj fudbalskoj javnosti da im je mjesto u samom vrhu tabele. No, bez obzira na trenutnu situaciju, predsjednik kluba Blažo Šaranović sugeriše igračima i stručnom štabu da ne treba praviti račun bez krčmara, te da do cilja ima još šest koraka, odnosno teških prepreka.

“Nema euforije i slavlja prije nego i teoretski obezbijedimo treće mjesto. Treba sačuvati stečenu prednost, a to neće biti nimalo lako. Arhivirali smo dva derbija i u utorak veče predstoji treći ništa manje zahtjevan od prethodnih. Nema spavanja na lovorikama. Ponovo smo domaćini, a Zeta kao direktni konkurent za bronzu ima sastav za respekt”, oprezan je Šaranović koji smatra da će od ishoda tog susreta vjerovatno zavisiti i konačan poredak. Njega posebno raduje činjenica da su svi igrači, i prvotimci i ,,rezervisti pružili ogromni doprinos velikim uspjesima protiv Podgoričana i Nikšićana.

“To je pravi profesionalni odnos i prema igri i prema klubu. Ko zna koji put Iskra je pokazala da nema podređenu ulogu u okršajima sa pretendentima na titulu, naprotiv da ima dovoljno kapaciteta da se ravnopravno nosi sa najkvalitetnijim sastavima u ligi. Kada je najpotrebnije potvrdili smo i fizičku i psihičku spremnost”, nije štedio Šaranović komplimente na račun zalaganja i borbenosti ambicionzih mladića koji su izgarali na zelenom tepihu stadiona “Braća Velašević”.

Alfa i omega ovog uzornog sportskog kolektiva iz grada na Zeti jedino žali što mjere NKTa ne dozvoljavaju prisustvo utakmicama većeg broja ljubitelja magične igre, jer, kako ističe, vjerni navijači su uvijek bili dvanaesti igrač Iskre i kući i na strani.

Sve utakmice Iskre sa tribina posmatra i predsjednica opštine Zorica Kovačević ne štedeći dlanove za svaku dobru akciju i individualne poteze mladića u crveno-bijelim dresovima.

“Na pragu smo vjekovne želje da se Danilovgrad i na fudbalskom planu afirmiše i mimo granica Crne Gore. Lokalna uprava se ponosi uspjesima jednog od najstarijih klubova u našoj zemlji i uvijek će u njoj imati pouzdanog partnera na planu razvoja i prosperiteta najvažnije sporedne stvari na svijetu u ovoj sredini. Do sada su uložena značajna materijalna i finansijska sredstva na obezbjeđivanju optimalnih uslova za pripreme i zvanična takmičenja, ali se neće stati na tome, naprotiv predstoje novi projekti koji će još više uljepšati ambijent na matičnom stadionu”, obećala je Kovačević i naglasila da će se u narednom periodu posebna pažnja posvetiti i radu sa mlađim selekcijama kako bi u dogledno vrijeme Iskra imala sopstveni regrutni centar za najbolju seniorski sastav.

Tags
Send this to a friend