Fudbal 1.CFL

Sjutra nastavak fudbalskih takmičenja

foto: fscg.me

Sva takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore nastaviće se ovog vikenda nakon više od dva mjeseca pauze izazvane pandemijom korona COVID-19 virusa.

Sjutra će na teren, u okviru 24. kola, istrčati igrači klubova iz Telekom 1.CFL, dok će se istog dana odigrati i zaostali meč 21. kola Druge lige Crne Gore, između Drezge i Bokelja, kao i prva utakmica 13. kola 1. ŽFL, između Mladosti i Budućnosti. U nedjelju i ponedjeljak nastaviće se prvenstva u Omladinskoj, Kadetskoj i Futsal ligi Crne Gore.

Prvi put u istoriji crnogorskog fudbala, sve utakmice jednog kola Telekom 1.CFL igraće se u noćnom terminu, pod reflektorima.

Svi klubovi moraće poštovati Smjernice za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19, u kojima su pojašnjene sve mjere koje je neophodno sprovesti kako bi se u potpunosti ispoštovale mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i Instituta za javno zdravlje.

Takođe, Sudijska komisija FSCG je predstavnike klubova upoznala sa Uputstvima za sprovođenje Smjernica za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 koje će sudijski timovi sprovoditi na mečevima svih takmičenja.

Shodno Izmjenama i dopunama Pravilnika o fudbalskim takmičenjima i Propozicijama takmičenja, u zapisniku utakmice svih takmičenja u organizaciji FSCF – Telekom 1. CFL, Druga liga, Omladinska i Kadetska liga, 1.ŽFL – može se naći maksimalno 20 igrača. U seniorskim takmičenjima (Telekom 1. CFL i Druga liga) timovi mogu izvršiti maksimalno pet izmjena i to kroz tri zaustavljanja igre, dok će u takmičenjima mlađih i ženskih kategorija (Omladinska i Kadetska liga, 1.ŽFL) timovi imati priliku da izvrše po devet izmjena u tri zaustavljanja vremena.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Risto
Gost
Risto

Smije li dolazit publika

Vladonik
Gost
Vladonik

Smije, do 200 ljudi.
Mada realno nikad vise ih i ne bude.

Send this to a friend