Fudbal vraća se najbolji evropski fudbal

Sjutra se nastavlja Bundesliga, derbi u Dortmundu

foto: Twitter Bundesliga

Najbolji fudbal od sjutra se vraća na scenu – nakon dvomjesečne pauze i konstantnog iščekivanja, u subotu se nastavlja takmičenje u Bundesligi.

Prvog dana vikenda igraće se šest utakmica, a spektakl, istina pred praznim tribinama, kreće od 15.30 minuta.

Ovu rundu obilježiće derbi Rura, duel Borusije Dortmund i Šalkea, a dan kasnije na teren će istrčati lider i branilac titule Bajern Minhen.

Bavarci u nedjelju od 18 sati gostuju Union Berlinu.

“Bundesliga će postati prva velika svjetska liga koja se ponovo pokrenula. Kako će biti jedina liga na televiziji, očekujem da će nas pratiti oko milijardu ljudi”, rekao je Karl-Hajnc Rumenige, izvršni direktor Bajerna, za Bild.

Najavljeno je masovno testiranje igrača, trenera i pomoćnog osoblja – najmanje dva puta sedmično i jednom uoči meča. Osoba pozitivna na virus biće odvojena od ostatka tima.

U svlačionicama će morati da se poštuju pravila o fizičkom distanciranju. Kada igrači izađu na teren, rukovanje neće biti dozvoljeno i neće biti grupne fotografije. Igrači i sudije na terenu ne moraju da nose maske, ali moraju svi ostali, uključujući i fudbaleri na klupi. Lopte će se redovno dezinfikovati tokom utakmice.

Raspored mečeva:

Subota
15.30 Augsburg – Volfsburg
15.30 Borusija D. – Šalke
15.30 Fortuna – Paderborn
15.30 Hofenhajm – Herta
15.30 RB Lajpcig – Frajburg
18.30 Ajntraht – Borusija M.

Nedjelja
15.30 Keln – Majnc
18.00 Union Berlin – Bajern M.

Ponedjeljak
20.30 Verder – Bajer L.

Send this to a friend