Fudbal

Šlager na Enfildu za nokaut fazu

Kultni Enfild u svom epicentru ispisaće večeras najzanimljiviji šlager posljednjeg kola Lige šampiona. Liverpul i Napoli, oči u oči za evropsko proljeće i nokaut fazu takmičenja.

Napoli je u grupi C trenutno prvi sa devet bodova, slijede PSŽ sa osam, Liverpul šest i Crvena zvezda četiri. Italijanska ekipa ako ne izgubi u gradu Bitlsa proći će dalje i poslati “redse” u Ligu Evrope. Sa druge strane, ekipi Jirgena Klopa pobjeda 1:0 garantuje prolaz dalje jer ima bolju gol razliku, ali ne i trijumf 2:1, 3:2, 4:3… jer je u tom slučaju lošija međusobno od Napolitanaca koji su u međusobnom duelu pod Vezuvom slavili 1:0.

PSŽ bi pobjedom u Beogradu nad Zvezdom završio posao, a srpski šampion u slučaju nove sezacionalne pobjede i poraza Liverpula čudesno stigao do trećeg mjesta i Lige Evrope te poslao Engleze napolje. Zvuči nevjerovatno, ali sve te kombinacije garantuju pravi fudbalski spektakl večeras u Liverpulu i Beogradu.

“Zavisimo od sebe i od naše igre večeras zavisi mnogo toga. Ovo je poput finala za nas u jednoj ovako zahtjevnoj grupi. Napoli je jak, vođen sjajnim Karlom Anćelotijem, i sigurno da nas čeka vraški težak posao. Međutim, tu smo na Enfildu, imamo vjeru i navijače uz sebe, pa da vidimo što će se dogoditi”, naglašava Klop.

Sa druge strane, Anćeloti ima jasan stav…

“Došli smo ovdje da igramo fudbal i želimo da pobijedimo jer bi nam to donijelo prvo mjesto u grupi. Poraz nam ne ide u prilog, ali razmišljamo pozitivno. Za početak želimo da postignemo makar gol, što će nas sigurno približiti ostvarenju našeg cilja”, poručuje italijanski strateg.

Osim u Enfild, oči fudbalskih sladokusaca biće uprte i u Beograd. Zvezda jeste debeli autsajder protiv zvjezdanog PSŽ-a, kojem su upozorenja Napoli (remizirao bez golova na Marakani) i Liverpul (izgubio 2:0 u dvorištu Zvezde)…

“Pobijedili smo ih 6:1 u Parizu, ali je ovo potpuno drugačiji meč i jako važan za nas. Zvezda je pokazala da pred svojim navijačima može sve da uradi. I da zaustavi Napoli, i da pobijedi Liverpul… Motivisani smo i odlučni, ali i jako oprezni uoči večerašnjeg susreta. Moramo biti pravi kada je to najpotrebnije i osvojiti tri boda, mišljenja je trener PSŽ-a Tomas Tuhel.

Ko bi rekao tokom žrijeba grupne faze da će Zvezda izdržati i u posljednjem kolu igrati za Ligu Evrope u “grupi smrti”… Međutim, crveno-bijeli su tu i vjeruju u novo čudo…

“Da smo mogli da biramo jednu utakmicu u 2018. pred svojim navijačima, izabrali bismo PSŽ. Ovaj osjećaj ne može da kupi nikakav novac i i veliko nam je zadovoljstvo što smo ovako daleko otišli. Oni su bogatiji, bolji, moćniji. Imaju velike zvijezde, ali ih se ne plašimo i nadam se da ih nećemo previše poštovati kao u Parizu, pa što bude”, jasan je Vladan Milojević.

Sve u svemu, zagarantovan je spektakl nakon kojeg će dva kluba slaviti, a ostali tugovati.

Inter se uzda u Barsu

Inter ne zavisi od sebe večeras uoči utakmice protiv PSV-a na Đuzepe Meaci. “Nerazurima” pobjeda ne garantuje prolaz jer mu je potrebno da Totenhem ne pobijedi već prvoplasiranu Barselonu u Kataloniji.

“Mislimo na sebe. Želimo da odigramo dobro i pobijedimo u našoj utakmici. Naravno da ćemo osluškivati što će se događati na Nou Kampu, ali je primarno da mi najprije slavimo. Vjerujem da će Barselona maksimalno ozbiljno shvatiti meč sa Totenhemom”, vjeruje trener Intera Lućano Spaleti.

Stefan Savić i Atletiko moraju pobijediti ako žele da obezbijede prvo mjesto grupe A ispred Borusije Dortmund, koja će u dvorištu Monaka (i dalje bez povrijeđenog Stevana Jovetića) loviti pobjedu i čekati eventualni kiks “kolčonerosa”. Ta dva kluba su već ranije prošla, ali se bore za prvu poziciju.

Send this to a friend