Fudbal

Slovenija kaznila promašaje Crne Gore

foto: FSCG

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Slovenije u prijateljskoj utakmici – 4:0.

Ekipa Mirka Marića pružala je pedesetak minuta jak otpor kvalitetnom rivalu, zatim promašila jedanaesterac, što je bio uvod u ubjedljiv poraz.

“Do sada smo igrali prijateljske utakmice sa reprezentacijama koje su približnog kvaliteta kao i mi. Ovog puta smo odabrali protivnika koji je dosta kvalitetniji, što su gošće i pokazale na današnjoj utakmici. Imali smo solidno prvo poluvrijeme i dobar start drugog. Kada smo trebali da izjednačimo iz kaznenog udarca, nijesmo iskoristili penal, a u narednom napadu smo primili drugi pogodak, pa nakon toga neminovno uslijedio i psihološki pad, istakao je selektor Marić poslije utakmice za sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

Slovenke su povele u 35. minutu, kada je Lara Prašnikar završila lijepu akciju svoje ekipe.

Tim rezultatom završen je prvi dio meča, a nakon pet minuta igre u nastavku, Crna Gora je imala veliku priliku za izjednačenje. Jelena Karličić je faulirana u kaznenom prostoru Slovenije, međutim, šut Slađane Bulatović odbranila je golman gošći Zala Meršnik.

Praktično u sljedećem napadu Slovenija je došla do drugog gola, zahvaljujući Speli Kolbl, koja je završila kontru svoje ekipe. Mateja Zver je bila precizna u 60. i 73. minutu, kada je i postavila konačan rezultat.

Tags
Send this to a friend