Fudbal Budućnost sigurna u Estoniji

Šmek plavih na Baltiku

Kako treba da igra i da se ponaša favorit na terenu – Budućnost je na najbolji način pokazala juče na sjeveru Estonije. Autoritativno, sigurno i na neki način rutinski naš osvajač Kupa “protutnjao” je kroz Rakvere i sa laganih 2:0 savladao Trans Narvu u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Potpis na prvi trijumf ove sezone stavili su Dušan Bakić u 12. i Miloš Mijić u 83. minutu.

Budućnost je na taj način praktično već u narednoj rundi kvalifikacija, a i prekinula je crni niz u gostima kada su evropska takmičenja u pitanju, pošto van Podgorice nije slavila pet godina tačnije od meča sa Folgoreom iz San Marina.

“Odigrali smo onako kako je trebalo, pametno, zrelo, bez velike potrošnje”, poručio je sa Baltika nakon meča trener “plavih” Branko Brnović. “Brzo smo poveli, a nakon toga kontrolisali stvari na terenu. Držali smo loptu i strpljivo čekali šansu. Izašli smo iz pripremnog perioda i očekivano je da još nismo na vrhuncu forme”.

Prvi gol Budućnost je postigla uz pomoć golmana domaćina Bakić je sa lijeve strane ubacio loptu, koju niko nije dirao, ali je Merets nesmotreno ispustio loptu, koja je završila u mreži.

“Domaćin se i pored rezultatskog minusa zadržao na svojoj polovini, ali uspjeli smo u finišu da postignemo drugi pogodak koji nas je približio prolazu u narednu rundu”, dodao je Brnović.

A za drugi pogodak bio je zadužen najbolji igrač “plavih” u sezoni za nama nakon gužve pred golom Trans Narve Mijić je majstorski plasirao sa 16 metara. Za 2:0, za praktično već sada plasman u narednu rundu. Ipak, opuštanja pod Goricom neće biti.

“Naravno, i u revanšu ću tražiti maksimalnu ozbiljnost i zalaganje. Želimo da sa još jednom pobjedom ovjerimo plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope”, zaključio je Brnović.

Revanš meč na našem najvećem stadionu igra se u četvrtak od 20.45 i čini se biće odlična priprema za duele sa Zorjom u narednoj fazi kvalifikacija.

Send this to a friend