Fudbal Spremni za pobjedu

Sokolići jure pobjedu protiv Sjeverne Makedonije

tekst i foto: fscg.me

Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra nastavlja kvalifikacije za EP…

U-21 selekcija Crne Gore spremna je za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gost ,,hrabrih sokola“ sjutra od 17 časova je Sjeverna Makedonija.

Selektor Crne Gore Miodrag Vukotić najavio je da će njegova ekipa ići na pobjedu protiv neugodnog rivala.

“Najvažnije je da su svi igrači tu. Imamo sitnih problema sa povredama, ali se nadam da će do početka utakmice sve biti u redu. Problem je forma nekih igrača, jer internacionalci nemaju zavidnu minutažu. Međutim, što je tu je. Boljih momaka nemamo i uvijek biramo najbolje. Očekujem dobru utakmicu i pobjedu”, kazao je na današnjoj pres konferenciji Vukotić, koji želi da svoje igrače rastereti imperativa rezultata.

“Poraz od Kazahstana na našem terenu u prvom kolu nam je donio dodatni psihološki pritisak. Da smo savladali Kazahstance, lakše bismo ušli u ovaj meč. Međutim, probaću da skinem sa igrača taj psihološki teret, da ih motivišem da pokušaju da igraju kao da je svaka utakmica priča za sebe i da daju svoj maksimum”, objasnio je Vukotić.

Protiv Sjeverne Makedonije selektor najavljuje ofanzivnu formaciju.

“Očekujte ofanzivnu i napadačku Crnu Goru. Sigurno se nećemo braniti, uvijek idemo na pobjedu. Ipak, svjesni smo da neće biti lako. Njihova prethodna U-21 reprezentacija se plasirala na Evropsko prvenstvo. Ova generacija je dobra. Znaju da igraju fudbal, a jači dio tima im je napad. Imaju samo dva igrača iz domaće lige, ostali nastupaju u inostranstvu. Skautirali smo ih dobro. Ukoliko se dobro spremimo, možemo do povoljnog rezultata, a to je pobjeda”, kazao je Vukotić.

Jaka ofanziva Sjeverne Makedonije znači da će odbrana ,,sokola“ biti na velikom ispitu.

“Vidjeli smo dobre i loše strane protivnika. Ukoliko ispoštujemo sve ono što nam stručni štab bude sugerisao, možemo napraviti velike probleme Makedoncima. Bitno je da budemo koncentrisani i spremni. Svjesni smo koliko bi nam značila pobjeda u borbi za baraž”, smatra Stefan Milić, defanzivac Crne Gore.

Meč u okviru grupe 6 kvalifikacija za EP igra se od 17 časova na ,,DG areni“. Glavni sudija utakmice je Švajcarac Štefan Klosner, a asistiraće mu zemljaci Remi Cgragen i Marko Zirher. Ulogu četvrtog sudije obavljaće takođe Švajcarac, Alen Bjeri.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
goran.jovanovic
Gost
goran.jovanovic

Samo Zabjelo….

Send this to a friend