Fudbal trijumf nad albanijom

Sokolići pobjedom uljepšali svečanost

U-20 fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je Albaniju rezultatom 2:0 u prvom od dva prijateljska meča ovih ekipa.

Izabranici Slobodana Draškovića zasluženo su slavili i tako na lijep način ,,otvorili“ novu tribinu na Trening kampu FSCG.

– Zadovoljan sam, i igrom i rezultatom. Pobijedili smo, a pobjeda je mogla da bude i ubjedljivija. Momci su prišli utakmici veoma ozbiljno i to me najviše raduje, jer je ovo period godine kada se stvara određeni vakuum zbog kraja jedne sezone i početka nove. Mislim da će nam ova utakmica poslužiti, i nama u U-19 selekciji i selektoru mlade reprezentacije Miodragu Vukotiću.

Naša selekcija odigrala je dobro prvo poluvrijeme, nakon kojeg je zasluženo vodila. Mrežu gostiju zatresao je Marko Bojović u 30. minutu, koji se dobro snašao poslije slobodnog udarca Rastka Marsenića, a onda sa desetak metara iskosa šutirao i matirao Simona Simonija.

Osim toga, dobar pokušaj sa oko 25 metara imao je Arnel Kujović u 21. minutu.

U nastavku je viđena još bolja igra ,,sokola“. Nakon samo par minuta igre u drugom poluvremenu, Bojović je imao šansu, ali je šutirao preko gola nakon greške gostujućeg golmana.

U 66. minutu Nemanja Popović je ubacio loptu za Vuka Strikovića, koji je sa nekoliko metara iskosa šutirao pravo u golmana. Dva minuta kasnije Crna Gora je ipak stigla do novog gola. Aldin Drndar je odlično prošao po lijevoj strani, zatim dao loptu za Vlada Gajića koji takvu šansu nije propustio.

Isti rivali revanš meč odigraće 15. juna, na stadionu ,,Ljoro Borići“ u Skadru.

Send this to a friend