Fudbal

Špaco je bio ljudina, humanista, odličan trener, legenda…

Biranim riječima govorio je o Stanku Poklepoviću predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Popularni Špaco umro je juče u 81. godini, a legendarni fudbaler imao je sreću da sa njim sarađuje na početku karijere, kada je igrao za Budućnost.

“Jako mi je žao zbog njegovog odlaska… Špaco je bio sve, od trenera, humaniste, velikog čovjeka, psihologa… Jedan je od najboljih trenera koji je radio u Podgorici jer je bio drugačiji od svih prethodnih. Znate, kada završite karijeru malo zastanete, razmislite, i shvatite ko je bio pravi trener i čovjek, a on je to bio i ostao”, poručio je Savićević za Dnevne novine.

Savićević se odlično sjeća vremena kada je Poklepović predvodio podgoričke “plave”.

“Bio je to divan period dok je radio kod nas u Podgorici. On je promovisao ‘Čileance’ Dragoja Lekovića i Peđu Mijatovića, dok je Branko Brnović godinu dana ranije već bio izgrađen igrač. Bez dileme, Stanko ostaje u predivnom sjećanju”.

Mišljenje sa Dejanom Savićević dijeli još jedan prvotimac Budućnosti iz tog vremena Anto Drobnjak.

“Pročitao sam u medijima da je preminuo… Izvrstan trener, ali što je najvažnije – još veći čovjek. Donio je tada nešto novo našoj ekipi. Sjećam se, volio je treninge u kojima je dosta igrača igralo na malom prostoru. Bio je veliki oslonac mladima, ali i onim iskusnima. Naučili smo puno od njega”, istakao je Drobnjak i prisjetio se jedne anegdote iz tog vremena:

“Bio sam klinac tada i na jednom treningu sam, šutirajući, pogodio njega loptom u glavu, ali nije zamjerio. Naprotiv. Jako me je volio. Imao je taj splitski akcenat i često je pominjao lijepu Gospu. Ma, Špaco je legenda Hajduka i nezaboravan čovjek”, zaključio je Drobnjak.

Send this to a friend