Fudbal

Spektakl na Marakani u Riju: Brazil sanja devetu kontinentalu krunu

Fudbalski šampion Južne Amerike biće poznat večeras nakon duela Brazila i Perua, na čuvenoj “Marakani”.

“Selesao” je favorit, u polufinalu je domaća selekcija savladala Argentinu 2:0, a večerašnjeg rivala pobijedila je u grupnoj fazi sa 5:0. Sigurno je da će Titeov tim biti pod pritiskom da mora da osvoji pehar pred svojim navijačima. Brazilci jure devetu kontinentalnu titulu, dok je Peru prvi put u finalu, još od 1975. godine.

“Već smo se sastali sa Peruom u grupnoj fazi i tada smo odigrali dobro u toj utakmici. Međutim, oni su se oporavili od tog poraza i potom zaigrali odlično. Oba tima su sigurno jača u ovoj fazi takmičenja. Kada se dođe do finala, onda obje ekipe zaslužuju titulu, ali će samo jedna na kraju moći da se raduje. Brojni aspekti odlučiće pobjednika, ne samo kvalitet, već i psihička i emotivna stabilnost na terenu”, poručio je selektor Brazila Tite.

Ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima u mečevima sa Brazilcima Peruanci jer imaju samo jednu pobjedu u 19 zvaničnih mečeva. Međutim, u jednoj utakmici je sve moguće, a naročito u situaciji kada Peru nema što da izgubi jer je plasmanom u finale već napravio veliki rezultat.

“Ovo je veliki i važan momenat za cijelu zemlju. Svi u timu smo toga svjesni. Daćemo maksimum kako bi došli do pobjede. Nadam se i da će narod Perua moći da uživa u jednom ovako važnom događaju. Vjerujem da imamo kvalitet i zbog toga sa ambicijama da osvojimo šampionat dočekujemo ovu utakmicu”, kazao je selektor Perua Rikardo Gareka.

Meč za trofej počeće u 22 sata po našem vremenu.

Send this to a friend