Fudbal Iskra privodi kraju pripreme za novu takmičarsku sezonu na domaćoj i međunarodnoj sceni

Spremni za izazove na oba fronta

Prvi raport iz grada pod Trebjesom, gdje su crveno-bijeli već nekoliko dana na opsežnim visinskim pripremama obećavajoš jednu uspješnu takmičarsku sezonu Danilovgradskog prvoligaša.

Naime, Iskra će jurišati na titulu u domaćem šampionatu i pokušati da preskoči makar dvije prepreke na međunarodnoj sceni. Prema riječima pomoćnog trenera Srđana Nikića sve aktivnosti se odvijaju po planu i programu uz nesebičnu podršku i razumijevanje agilne uprave kluba na čelu sa predsjednikom Blažom Šaranovićem.

“Počeli smo sa kondicionim treninzima na matičnom stadionu a zatim nastavili u Nikšiću odakle se ponovo vraćamo na obalu Zete kako bi finiširali sve stavke iz predviđenog programa rada uoči starta prvenstva i okršaja sa Zetom u Golubovcima 15. avgusta. Mladići se maksimalno zalažu i trude željni dokazivanja i svjesni da ih očekuju mnogo veća iskušenja nego u prethodnom periodu. Konkurencija je žestoka na svim pozicijama što je veoma dobro, što ih još više motiviše da obezbijede mjesto u najboljoj jedanaestorici. Iz dana u dan su sve spremniji za nastupe i realno je očekivati da već na početku prvenstva stavimo do znanja fudbalskoj javnosti da smo kadri i da imamo snage i kapaciteta za najviši plasman”, nije krio zadovoljstvo Nikić dosadašnjim učinkom ambicioznih igrača koji se nadmeću za mjesto u ekipi.

On ističe da je zdravstveni bilten odličan te da je gro prošlogodišnjeg sastava sačuvan i pored činjenice da su Camaj, Karaklajić i Vukotić našli nove angažmane u zemlji i okruženju.

“Uprava nije sjedjela skrštenih ruku nego se postarala da osvježi redove tako da su potpisani ugovori sa golmanom Markom Kordićem, vezistom Aldinom Adžovićem, lijevim bekom Vukom Orlandićem i omladinskim reprezantativcem Matijom Račićem. Oni su se dobro uklopili u našu sredinu i nema dileme da će pružiti značajan doprinos ostvarivanju pozitivnih rezultatat na oba fronta. Naš cilj je da održimo i tempiramo formu i za 20. avgust kada nas očekuje istorijski debi u Evropi a mogući protivnici su iz Andore, Gibraltara, Farskih ostrva i San Marina”, podsjetio je Nikić.

Iskra je u prvoj prijateljskoj utakmici odigrala bez golova sa Jezerom dok su u drugoj izabranici Aleksandra Nedovića ubjedljivo slavili sa 6:2 protiv Lješkopoljske Mladosti.

“Ishodi pomenutih mečeva nijesu mjerilo snage jednog sastava, naprotiv, to je samo uvertira za ono što slijedi i što nas očekuje u šampionatu i predkolu kvalifikacija za ligu Evrope. Mi to shvatamo veoma ozbiljno i ništa ne prepuštamo slučaju”, naglasio je Nikić.

Tags
Send this to a friend