Fudbal Kada je teško - tu je Dejan Zarubica

Starter ili rezerva – za špica je važno da postiže golove

Kada je teško – tu je Dejan Zarubica.

Nije Budućnost blistala na DG areni, nije bilo puta do mreže, a onda je dvadeset sedmogodišnji napadač riješio meč sa Podgoricom samo što je ušao sa klupe.

Filigrantsku asistenciju Igora Ivanovića kroz šesnaesterac, hitronogi ofanzivac pretvorio je u pobjedu – neodbranjivim udarcem iz prostora između penala i linije peterca u 76. minutu.

,,Plavi“ su slavili sa 1:0, a Zarubica je još jednom bio džoker – ovoga puta za rekodnih ,,plus 21“ na vrhu tabele.

– Za napadača je uvijek bitno da postiže golove, a još je važnije što smo pobijedili i nastavili niz dobrih rezultata. Volio bih da je tako bilo i u prethodnoj utakmici protiv Sutjeske (1:1), ali uradili smo to protiv Podgorice. To nas vraća na pravi put i daje samopouzdanje pred izazove koji slijede. Mogu samo da poželim da nastavimo ovako i uđemo što prije u ritam od jesenas – rekao je Zarubica.

Nema dileme da će Podgoričani osvojiti titulu. Pitanje je samo koliko dominantno, sa kojom bodovnom razlikom. Sadašnji presjek nagovještava najubjedljiviji trofej u klupskoj istoriji.

Iskusni Nikšićanin daje doprinos bilo sa klupe ili kao starter.

Na terenu u prosjeku provodi tek nešto više od 50 minuta, a drugi je strijelac tima sa šest pogodaka na 16 mečeva.

Brojke govore koliko je produktivan.

– Ovo je najveći klub u Crnoj Gori. Svaki igrač mora da ima motiv, bez obzira da li je u prvoj postavi ili čeka šansu sa klupe. Svi smo profesionalci i trudimo se da izvučemo maksimum. Treba iskoristiti svaki minut na terenu. Samo tako se prave veliki rezultati – smatra Zarubica.

Budućnost ima nedostižnu prednost u ulozi lidera, ali fudbalerima ne fali želje.

,,Plavi“ će uskoro postati prvi domaći klub sa pet šampionskih pehara, a sadašnja generacija može da bude prva koja će Podgoričanima donijeti duplu krunu.

– Želimo da napravimo neke korake po kojima ćemo biti upamćeni. Sve nas to motiviše, a želimo da dižemo formu i zbog Kupa, kao i Evrope koja dolazi na ljeto. Iskreno se nadam da ćemo na međunarodnoj sceni napraviti ozbiljan iskorak, a na domaćoj sceni osvojiti duplu krunu – ističe Zarubica.

Napadač Budućnosti govorio je od dobroj atmosferi unutar ekipe:

– Mislim da se to vidi na terenu, čak i onda kada ide loše. Bodrimo se na treninzima i utakmicama. Imamo par igrača koji su zaduženi za atmosferu i oni to rade na najbolji mogući način. I sa te strane sve funkcioniše kako treba – rekao je Zarubica.

,,Plavi“ u nedjelju pod Goricom igraju gradski derbi sa Titogradom, koji je pretposljednji na tabeli.

– Žargonski rečeno: Titogradu gori pod nogama. Komšije neće doći dignutih ruku, već sa namjerom da uzmu bodove. Ipak, mi se pitamo, kao i svakom meču do sada. Izaći ćemo na teren sa ciljem da pobijedimo. Potrudićemo se što prije da ovjerimo titulu – zaključio je Zarubica.

Send this to a friend