Fudbal urugvajac emotivan na konferenciji za medije

Suarez se oprostio od Barse: Uvijek sam govorio da je ovo najbolji klub na svijetu

Urugvajski napadač Luis Suarez bio je vrlo emotivan na konferenciji za medije, na kojoj se i zvanično oprostio od Barselone.

Suarez poslije šest sezona, odlukom novog trenera Ronalda Kumana, napušta katalonski tim i prelazi u redove Atletiko Madrida.

“Teško mi je, nisam ovo očekivao i nisam pripremio govor. Moram samo da se zahvalim klubu što su me doveli, što su vjerovali u mene, nije to lako prihvatiti. Trener, saigrači, svi su me tretirali divno i uvijek ću biti zahvalan. Svi znaju koliko sam se trudio i uvijek sam govorio da je ovo najbolji klub na svijetu. Svjestan sam da se ovo završava, stekao sam prijatelje, to me čini srećnim. Moja porodica zna koliko patim, ali moja djeca su me gledala kako podižem trofeje, dajem golove i kako igram sa najboljim u istoriji. Hvala navijačima na svemu”, rekao je Suarez.

Urugvajac je za Barsu postigao čak 198 golova i sa Lionelom Mesijem činio sjajan tandam.

“Nikad nisam mislio da ću stići do ovih brojeva. U Barsi moraš da igraš stalno dobro i da budeš najbolji i ponosan sam što sam ovoliko izdržao”, rekao je El Pistolero i iznio očekivanja od narednog izazova:

“Imam mnogo entuzijazma i velika očekivanja. Atletiko se bori za trofeje, ima ambiciozan tim. Nadam se da ću ostvariti nešto veliko u novom klubu”.

33-godišnji Suarez je sa Barsom osvojio četiri španske titule, četiri Kupa Kralja, kao i Ligu šampiona.

Send this to a friend