Fudbal 1.CFL

Sutjeska protiv Podgorice se sprema za Makabi

foto: fksutjeska

Derbi na otvaranju sezone i moglo bi se reći odlična provjera izabranika Milije Savovića pred revanš meč s Makabijem u Tel Avivu.

Za Sutjesku je večerašnji prvenstveni duel sa Podgoricom u Nikšiću (19 h) dobra prilika da pokaže koliko je spremna za međunarodnu scenu, odnosno da se vidi da li su njeni fudbaleri u četvrtak bili posebno inspirisani ili su zaista u odličnoj formi.

Moraće se „plavo-bijeli“ večeras pričuvati i od povreda, možda će neki od prvotimaca i malo odmarati, jer revanš drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija narednog četvrtka donosi veliki ulog, a ako je suditi po onome što je viđeno u prvom okršaju s izraelskim velikanom (0:0) Nikšićani nijesu bez šansi za prolaz.

Defanzivac Sutjeske Nikola Stijepović poziva svoje saigrače na opreznost. Kaže da je Podgorica potvrdila kvalitet i u evropskim mečevima, da nije slučajno lani bila u vrhu tabele i da će kraj Bistrice sigurno dobro odigrati.

“Vraćamo se domaćoj fudbalskoj sceni, a čini mi se da smo u dobroj formi. Međutim, to treba i pokazati. Ima malo umora, ali moramo se i s tim izboriti ako mislimo na pravi način da otvorimo šampionat. Zna se naša formula, u svaku utakmicu ulazimo s najvećim ambicijama, pa što ne bismo i protiv Podgorice”, naveo je Stijepović.

Prvenstvene premijere često umiju biti prava zamka. Tako Nikšićani doživljavaju ovu, a strateg Milija Savović žali što meč sa Podgoricom nije odložen.

“Nezgodno je igrati u ovako zgusnutom rasporedu. Priželjkivali smo da se ova utakmica odloži dok ne završimo priču na međunarodnoj sceni, ali što je, tu je. No, možda se mi i zadržimo u Evropi”, kaže uz osmijeh šef struke „plavo-bijelih“, konstatujući da se nikad ne zna zbog čega ovo može biti dobro.

“Svaki start prvenstva je neizvjestan, ne zna se kakvu ko ima ekipu, kako se pojačao… Treba odigrati oprezno, a imamo i fudbalera koje je stigao umor i koji će morati da odmore. Srećom, imamo dovoljno kvalitetnih igrača i izrotiraćemo ih, tražićemo najsvježije i najornije. Sigurno je jedino da Drinčić neće nastupiti, jer je kažnjen, dok su svi ostali u kombinaciji. Vrlo je važno da pobjedom počnemo prvenstvo. Momci su mnogo napredovali otkako sam preuzeo kormilo. Uostalom vidjelo u se u sva tri evropska susreta kako stojimo na terenu. Nadam se da nećemo popuštati, već da ćemo nastaviti u istom ritmu, pa da ćemo čak i podizati formu, biti sve odgovorniji i ozbiljniji. Sve što smo željeli u pripremnom periodu uradili smo, igrači koji su stigli kao pojačanja sve su bliži zaigravanju, slažemo kockice u svakom smislu te riječi.”

Nakon premijernog nastupa na evropskoj sceni, te eliminacije od Ljačija u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, fudbaleri Podgorice vraćaju se domaćim izazovima.

Cilj je ponovo Evropa, a trka kreće duelom sa Sutjeskom kraj Bistrice.

“Početak je prvenstva, uvijek teška prva utakmica. Maksimalno smo skoncentrisani i spremni da pružimo najbolje od sebe. Rival je za svaki respekt, kandidat za titulu. Sutjeska je i na međunarodnoj sceni pokazala kvalitet. Ozbiljna su ekipa, čvrsti, jaki kao kolektiv. Ipak, i mi se pitamo. Ukoliko odigramo onako kako možemo”, bićemo bliži povoljnom rezultatu – rekao je Vladimir Dado Boljević, nekadašnji reprezentativac, koji se nedavno vratio u crnogorski fudbal kao veliko pojačanje Podgorice.

Što može da presudi?

“Mnogo je faktora koji mogu da odluče meč. Jedan potez, dribling, greška, inspiracija, bolji motiv, želja, prekid… Nadam se da će neke od ključnih stvari biti na našoj strani. Spremni smo i planiramo da se prikažemo u pozitivnom svijetlu kraj Bistrice”, zaključio je Boljević.

Send this to a friend