Fudbal Titograd testira lidera

Sutjeska spremna za još jedan derbi

Sad već s manjim tenzijama, jer su zauzeli mjesto koje računaju da im objektivno pripada na tabeli, ali ništa manje oprezni i motivisani, fudbaleri Sutjeske se pripremaju za još jedan derbi.
Ponovo igraju pred svojim navijačima, a ubjedljiva pobjeda nad Grbljem (5:0) ulila im je dodatno samopouzdanje, pa se nadaju da će tri boda pripisati i igrajući s Titogradom. O narednim rivalima i Kup takmičenju “plavo-bijeli” će razmišljati kad prođe vikenad, jer to je formula zahvaljujui kojoj već treću sezonu “gaze” po planu i osvajaju trofeje.
Ne očekuju prvotimci Sutjeske lak meč, ali nijesu im bili lakši ni na početku šampionata, pa su isplivali i sada imaju tri boda više od Budućnosti i čak su 23 pogotka postigli i imaju gol razliku “+17”.
Kojašević, Nikolić i Ćetković su četvorostruki strijelci, Božović, Janković i Marušić su do sada pripisali po dva, a ti podaci obećavaju da će šampion ove sezone biti efikasniji nego lani, još opasniji iz prekida, te da će se kraj Bistrice, ali i svuda gdje izabranici Nikole Rakojevića budu gostovali igrati atraktivniji fudbal. Odlično je raspoloženje kraj Bistrice uoči ovako važnog meča, svi do jednoga u timu očekuju novu pobjedu i ne opterećuju su rezultatima konkurenata, pogotovo sad kad zavise isključivo od svojih uspjeha ili neuspjeha.
“Sad smo prvi na tabeli i mi se pitamo. Titograd je tradicionalno neugodan rival, svjesni smo i da su lošije počeli prvenstvo nego se očekivalo, te da su se uzdigli u posljednjih nekoliko kola i samo ih je taj poraz od Zete opomenuo. Možda baš zbog toga danas budu obazriviji”, kazao je vezista Branislav Janković. Titograd je upravo do meča sa Zetom bio u naletu, ali i pored neuspjeha od tima iz Golubovaca, kraj Bistrice sa dosta opreza ulaze u meč sa “romantičarima”…
“Ostvarili su četri pobjede, posebno su dobri na sredini terena, opasni u napadu, pa se može očekivati otvorenija igra. Zaslužuju maksimalan respekt, ali to ne znači da se mi ne nadamo pobjedi, tim prije što igramo na svom terenu. Sutjeska ako želi i ove godine da ostvari svoje snove ne može kalkulisati ni kad gostuje, a kamo li kad igra kući. Istina, kako odmiče šampionat i kako smo se bližili liderskoj poziciji sve su nas više i doživljavali kao favorite ili bar bili bolje motivisani kad igraju protiv nas, ali i naša je forma u usponu, a mislim da ćemo nakon sljedeće prvenstvene pauze još konkretniji biti”, kazao je Janković.
Reprezentativac Crne Gore imao je i posebnu poruku za navijače, uvjeren da šampion zaslužuje podršku sa tribina.
“Nadamo se da će dolaziti i malo više ljubitelja fudbala kraj Bistrice, jer zaslužili smo, pravdamo njihova očekivanja i namjeravamo da nastavimo pobjedničku seriju. Sve nam je bolji i zdravstveni bilten, a to se posebno važno ako se zna da ćemo sad za nekoliko dana imati tri meča, da se od nas, vjerovatno, očekuje prolaza i u narednu rundu masovnijeg takmičenja”, kazao je Branislav Janković.
Zaustaviti šampiona
Fudbaleri OFK Titograda gostovaće aktuelnom šampionu. Izabranici Dragoljuba Đuretića prvu četvrtinu prvenstva završili su na petoj poziciji, sa 14 osvojenih bodova i gol razlikom “+5”.
,,Romantičari su imali slabiji start prvenstva, a onda su napravili seriju od četiri pobjede, koju je u prethodnom kolu prekinula Zeta. Golman Titograda Saša Ivanović očekuje jedan od najtežih mečeva u sezoni.
“I prethodni je bio veoma težak. Sutjeska je pobijedila, ali mi smo propustili svoje prilike. Poslije neočekivanog poraza u 90. minutu u prethodnom kolu imamo gostovanje u Nikšiću, ekipi koja je prva na tabeli i koja je jedna od najboljih u ligi”, kazao je Ivanović.
Iskusni čuvar mreže na pitanje o duelu sa Sutjeskom imao je jasan stav.
“Očekujem tvrdu utakmicu, kao i prvu. Idemo na stadion kraj Bistrice, znamo šta nas čeka i spremni smo da odgovorimo na terenu i zaustavimo šampiona da napravi bodovnu zalihu”, poručio je uoči ovog meča golman “romanitčara Saša Ivanović.
Send this to a friend