Fudbal Mladi golman poručuje

Svaki meč novo dokazivanje, možemo izbjeći baraž

foto: Pobjeda

OFK Titograd bio je u velikoj rezultatskoj krizi – bez pobjede je bio čak više od pola godine, ali kada je najpotrebnije tim sa Starog aerodroma uspio je da ,,živne“. Titograd je protiv Iskre konačno prekinuo post (2:1), a zatim vezao dva remija i smanjio zaostatak za Rudarom na četiri boda, pa sada opet živi nada u spas bez baraža.

Jedan od najzaslužnijih za ,,buđenje“ Titograda je Sergej Joksimović, 17-godišnji čuvar mreže, inače najmlađi golman Prve lige (od Srđana Blažića iz Iskre mlađi je čak 20 godina, a od Ervina Helića iz Rudara nepunih mjesec).

“Ako se uzme u obzir da smo najmlađa ekipa u ligi onda smo zadovoljni igrama. Od nastavka sezone izgubili smo samo dvije utakmice. Takođe, činjenica je da smo u nekim utakmicama mogli izvući povoljniji rezultat, ali je falilo i malo sportske sreće. Nadamo se da će nam se to vratiti i u nekim predstojećim utakmicama”, kazao je za Pobjedinu Arenu Joksimović.

Sergej je ove sezone već sakupio 1125 minuta (odnosno 13 utakmica), a njegove partije i maestralne intervencije protiv Budućnosti, Rudara u Pljevljima, Podgorice potvrda su da je klub napravio pravi potez. Titograd nakon dužeg vremena nije u borbi za trofej, neće biti ni na evropskoj sceni, ali je Vladan Vujović kao prvi čovjek ,,romantičara“ očigledno napravio ne baš čest potez, ali hrabar i po svemu sudeći pravi za budućnost. Totalni zaokret i priča sa mladim igračima definitivno je osvježenje, ne samo za Titograd, nego za ligu.

“Ne mogu reći da nijesam zadovoljan svojim partijama u nekoliko mečeva, ali su te utakmice pokazale da na nekim stvarima treba još dosta da se radi i da me čeka mukotrpan posao. Svaki meč je novo dokazivanje”, skroman je Joksimović, za čiji napredak svakako zasluge idu i treneru golmana Mileti Raduloviću.

Kao veliki biser Joksimović je priključen prvom timu, ali s obzirom da je u ekipi iskusni Saša Ivanović, malo je ko očekivao da će ovaj dječak dobiti šansu već u ovoj sezoni.

“Potajno sam se nadao i samo mogu da se zahvalim trenerima i ljudima iz kluba što su mi ukazali povjerenje”, kratko je kazao Joksimović.

,,Buđenje“ Titograda (samo jedan poraz u posljednjih šest kola) učinili su da Titograd više ne strahuje od ,,fenjeraša“, ekipe Grblja, koja je praktično potpisala kapitulaciju. Ali, Titograd je sada nikad bliže sigurnoj zoni (Rudar ima samo četiri boda više), pa će ,,romantičari“ do kraja pokušati da izvuku sezonu na najbolji način.

“Daćemo sve od sebe da izbjegnemo baraž. Iz utakmice u utakmicu djelujemo sve zrelije, vjerujem da će se to odraziti i na naše rezultate”, naglasio je mladi čuvar mreže.

Međutim, na Starom aerodromu nema euforije, jer već u nedjelju Titograd očekuje novi gradski derbi i ujedno derbi začelja – duel sa Komom, koji je takođe u zoni baraža.

“Odmah nakon meča sa Podgoricom okrenuli smo se pripremi meča sa Komom. Sada je samo to u našem fokusu. Utakmica od velike važnosti za oba tima. Spremni smo i daćemo sve od sebe da napravimo iskorak osvajanjem tri boda”, podvukao je Sergej Joksimović.

Send this to a friend