Fudbal

Teren je mjerilo

Sastajali su se u Telekom 1. CFL, a sada igraju za plasman u elitu Kom Eurozox na Zlatici, u prvoj utakmici baraža, čeka (17.30) cetinjski Lovćen.

Zlatičani su na kraju prvoligaškog karavana osvojili osmo mjesto, dok su prijestoničani u Drugoj ligi bili treći.

“Plan nam je da zadržimo status prvoligaša. Vjerujem da ćemo da dokažemo da postoji razlika između Prve i Druge lige. Ako uđemo motivisano u utakmicu, neće biti problema”, rekao je trener Koma, Dušan Vlaisavljević.

Kom Eurozox i Lovćen su u eliti odigrali devet utakmica jednom su slavili Zlatičani, tri puta je bilo neriješeno, dok su Cetinjani upisali pet pobjeda.

“Cijenim Lovćen, u ekipi ima prvoligaške igrače i posjeduje iskustvo. Međutim, dolazimo iz jačeg sistema. Favoriti smo”, jasan je bivši selektor mlade selekcije Crne Gore.

Kom je u prvoj utakmici domaćin, dok je revanš na programu 2. juna na terenu Zete u Golubovcima.

“Iskreno, volio bih da prvu utakmicu igramo u gostima, jer smo ove godine samo jednom izgubili na strani od Iskre u Danilovgradu”, poručio je Vlaisavljević, koji se ipak ne opterećuje previše ko ima domaćinstvo u prvoj a ko drugoj utakmici…

“Znate da Lovćen svoje utakmice ne igra na Cetinju, tako da je nama sve isto. Stvarno poštujem i Lovćen i Mladost Lješkopolje, ali mislim da smo mi i Petrovac u prednosti”, direktan je šef stručnog štaba Zlatičana.

Lovćen se konsolidovao dolaskom Dejana Roganovića na klupu prije mjesec dana, a upravo je aktuelni trener “crvenih” najveći adut tima iz prijestonice. Razlog – odlično poznaje Vlaisavljevića, kome je prošle godine bio pomoćnik u Zeti.

“Jasno je da je uloga favorita na strani Koma, jer je prvoligaš, ima dobre pojedince i igra dobar fudbal”, rekao nam je Roganović, koji je sa Lovćenom ostvario zacrtano, a sada napada premiju…

“Za mjesec dana smo napravili dobar posao, obezbijedili baraž, tako da su pred nama dvije lijepe utakmice. Vjerujem da možemo da pariramo Komu i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Jednostavno, spremi smo na sve. Ako protivnik bude bolji, pružićemo mu ruku i čestitati”.

Hendikep Lovćena je to što revanš neće igrati na svom terenu koji se renovira i pretvara u lijep kompleks, već na Trešnjici.

“Sa takvim problemom Lovćen se nosi cijele sezone. Nije isto igrati u Golubovcima i na Cetinju. Ali, nadam se da ćemo nakon prve utakmice animirati simpatizere Lovćena da dođu u Golubovce da nas bodre u revanšu”, poentirao je Roganović.

Send this to a friend