Fudbal 1.CFL

Titograd protiv tradicije

foto: dan.co.me

Fudbaleri OFK Titograd preusmjerili su se sa prioritetnog cilja izlazak na evropsku scenu na opstanak, a novi meč pod imperativom “romantičare” očekuje već večeras, kada na Starom aerodromu dočekuju tim Zete.

“Romantičari” će ugostiti prvog crnogorskog šampiona i pokušati da dođu do prve pobjede nakon više od šest mjeseci i prve u2020. godini.

“Imamo ogroman motiv i nadamo se povoljnom rezultatu, iako smo svjesni da nas čeka težak meč”, kazao je Sergej Joksimović, golman Titograda.

Tim sa Starog aerodroma po kušaće da prekine crnu seriju večeras protiv Zete sa kojom Titograd nema pozitivan skor u međusobnim duelima (posljednji put savladali su ekipu iz Golubovaca 18. avgusta 2018.godine), pa je jasno da će u ovom duelu “crveni” juriti prekid više negativnih serija. Ipak, za razliku od prethodnih mečeva ova dva tima, kada je to bio derbi za Evropu, sada dva tima imaju imperativ bodova, ali potpuno različitih ambicija. Titograd želi da pobjegne iz opasne zone, Zeta da sačuva nadu da može opet zaigrati na evropskoj sceni.

“Vjerujem da posjedujemo kvalitet i siguran sam da ćemo u ovom meču dati sve od sebe”, naglasio je Joksimović. U prethodnom kolu Titograd je remizirao sa Grbljem 0:0, na taj način ekipa Zorana Govedarice propustila je priliku da uveća prednost u odnosu na ,,fenjeraša”, ali je i bodom Titograd na dobroj distanci od tima iz Radanovića, međutim sada će ekipu sa Starog aerodroma čeka borba da izbjegne baraž, jer Petrovac već bježi tri boda.

Ali, Govedarica će i večeras sa nikad mlađim timom nastojati da konačno stigne do ,,trojke.”

“Želim da istaknem da je ovo prilika za nas mlade igrače da nastavimo da se dokazujemo. Svi želimo isto, a to je dobar rezultat, odnosno pobjeda. Daćemo sve od sebe, a sigurno da nam motiva neće nedostajati u izuzetno bitnom meču”, naglasio je Joksimović.

Mnogo smo bolji

Zeta ne zna za poraz u nastavku sezone poslije dvije pobjede (nad Rudarom i Grbljem) i remija (sa Podgoricom) ,,vukovi” su na dobrom putu da prvenstvo završe kao četvrtoplasirani, što bi im uz osvajanje Kupa od strane Budućnosti ili Sutjeske garantovalo mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

“Prezadovoljni smo sa osvojenih sedam bodova u ovom dijelu sezone. Najavljivali smo da je zbog napornog ritma najvažnije dobro otvoriti nastavak prvenstva i u tome smo uspjeli. Ima, međutim, još mnogo da se igra i daleko od toga da je bilo što gotovo. Čeka nas velika borba do kraja” najavio je Armin Bošnjak.

Zetin ofanzivac vjeruje da će njegov tim opravdati ulogu favorita u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

“Očekujem sigurnu pobjedu. Uvjeren sam da smo mnogo bolja ekipa od Titograda”, kazao je Bošnjak.

Send this to a friend