Fudbal Sutjeska dočekuje OFK Titograd

Titula daleko, ali je prvenstvo priprema za napad na trofej Kupa

Aktuelni šampion i drugoplasirana ekipa šampionata, Sutjeske, večeras (18.00) dočekuje OFK Titograd na svom terenu. Trijumf u prethodnoj rundi nad Grbljem 4:1, nakon tri meča bez pobjede, donosi veći optimizam u taboru Nikšićana.

Nemanja Nedić, asistent kod drugog gola u meču protiv Grbljana, ističe da je najvažnije da tim polako ulazi u formu i dobar ritam, te se nada da će protiv podgoričke ekipe ostvariti dobar rezultat.

“Lošije smo krenuli poslije pauze zbog epidemije korona virusa. Ipak, u prethodnom meču smo pokazali da idemo uzlaznom putanjom. Svakako da četiri gola protiv Grblja nam daju i dodatnu dozu samopouzdanja. Tu je i činjenica da tri meča zaredom igramo kod kuće, tako da ćemo biti još više fokusirani da ovaj mini-ciklus kod kuće odigramo na maksimalnom nivou. Biće nam teško protiv OFK Titograda, ali smatram da imamo dovoljno kvaliteta da ih savladamo. Ne smijemo potcijeniti niti jednog protivnika, pogotovo u ovom momentu kada idemo ka boljoj formi. Pristupićemo maksimalno ozbiljno meču”, kazao je Nedić.

Šansa da se osvoji titula je svedena na minimum, ali Nikšićani ne odustaju od trofeja u Kupu Crne Gore. Upravo je trijumf u tom takmičenju mnogo važan ekipi Sujeske.

“Borićemo se na oba fronta, ali u Kupu su nam veće šanse da podignemo trofej. Sigurno da će nam ovaj period prvenstva dobro doći da izbrusimo formu, popravimo bodovni saldo i igru prije svega. Prvi zadatak zvani OFK Titograd je pred nama, protivnik koji može da nam zada dosta problema, ali ćemo, ponavljam, dati sve od sebe kako bi izašli kao pobjednici”, jasan je Nedić.

Fudbaleri OFK Titograda gostuju aktuelnom šampionu. Ovaj meč nosi veliku odgovornost i za Titograd, ali i za aktuelnog šampiona, koji će pobjedom željeti da nastavi sa dobrim rezultatima i pokuša da što duže odloži slavlje Budućnosti. Sa druge strane, „romantičari“ bi lošim rezultatom pogoršali svoju situaciju, a trenutno zauzimaju osmu poziciju koja vodi u baraž za opstanak u najeltinijem rangu takmičenja.

Defanzivni vezista Titograda, Balša Banović od ovog meča želi samo pozitivan rezultat.

“Vrijeme je da pokažemo da li i koliko možemo”, poručio je Banović.

Titograd je bez trijumfa od decembra prošle godine, a kraj Bistrice ,,romantičari“ su znali da naprave brejk (prošle godine su iznenadili Sutjesku), pa ostaje da se vidi da li će baš protiv Sutjeske prekinuti negativan niz rezultata za prvi trijumf u 2020. godini.

“Igramo protiv aktuelnog šampiona, a nalazimo se u zoni baraža. Ovaj meč i dobar rezultat u njemu mogao bi da nam bude važan za psihološko stanje cijele ekipe”, poručio je Banović uoči derbija sa Sutjeskom.

Send this to a friend