Fudbal

Titula je san, plasman u Evropu bio bi uspjeh

“Trešnjica” je bila okupana snijegom, ali to nije omelo iskusnog Dragoljuba Đuretića da prozove svoju mladu četu koja je igrala najljepši fudbal tokom jeseni.

Zeta je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka dovela lijevog beka Nemanju Sekulića i ofanzivca Armina Bošnjaka, a još niko nije napustio “vukove”, mada je odlazak kapitena i štopera Igora Vujačića i napadača Nikole Krstovića – izvjestan.

Prvi šampion Crne Gore će i tokom proljeća forsirati mlade igrače, ali će juriti Evropu, a možda i titulu, pošto je šampion Sutjeska daleko samo četiri boda.

“Ambicije sigurno zavise od prodaje Krstovića i Vujačića. Mislim da trenutno niko ne može da ih nadomjesti. Bez njih smo, po mojoj procjeni, slabiji 20-30 odsto. Realno je da odu, a vidjećemo kako ćemo funkcionisati bez njih. Sigurno je da ćemo igrati dopadljiv fudbal” rekao je Đuretić.

Zeta će vjerovatno cijele pripreme odraditi u Golubovcima ukoliko ne dobiju finansijsku inekciju. A glavni favoriti za titulu idu u neke povoljnije krajeve uglavnom Međugorje.

“Nadu za titulu nam niko ne može uzeti. Pokušaćemo da ostanemo u vrhu, ali za mene bi bio uspjeh da se plasiramo u Evropu”, iskren je iskusni Đuretić.

Prvog dana priprema, “vukovi” nisu mogli da računaju na Jovana Baošića i Bošnjaka (stižu danas), dok je Stefan Vukčević bolestan, a sve su prilike da je pitanje dana kada će Vujačić i Krstović napustiti prvog prvaka Crne Gore.

Send this to a friend