Fudbal Korać blista u Maleziji

Traka i titula prvog strijelca dokaz kvaliteta

Tridesetdvogodišnji napadač Žarko Korać privodi kraju uspješnu sezonu u Maleziji. Crnogorski internacionalac od zimus nosi dres UiTM-a, člana Premijer lige (druga liga), u kojem je stekao status najboljeg igrača, kapitena i prvog strijelca prvenstva. Korpulentni golgeter postigao je 13 golova na 15 utakmica u šampionatu, a jednom se u strijelce upisao i u Kupu.

Brojke mogu da budu još bolje, budući da su preostala još tri meča masovnijeg takmičenja.

“Zadovoljan sam učinkom, pogotovo što nijesam igrao u prva tri kola. Brzo sam se uklopio, davao golove, asistirao, odgovarao mi je način igre, uslovi života. Sve je bilo kako treba. Prvenstvo je završeno, ostale su nam još tri utakmice Kupa. Ovo je za mene bila uspješna misija, dolazak u Maleziju, u redove UiTM-a, bio je pun pogodak”, rekao nam je Korać.

Tim je u prvom dijelu šampionata bio lider, ali je drugom uslijedio pad. Popularne “lavovske trupe” završile su prvenstvo na petom mjestu.

“Igrali smo odlično, bili efikasni, na prvih sedam mečeva postigao sam 10 golova. Imali smo još dva stranca koji su davali veliki doprinos jedan je igrao sa mnom u špicu, a drugi je bio najbolji asistent lige. U Maleziji stranci prave prevagu, oni su maltene 80 odsto ekipe. Nažalost, obojica su se povrijedili, klub nije htio da ih čeka, došli su novi, ali kvalitetom nijesu bili na tom nivou. Za razliku od nas, konkurenti su se dobro pojačali. To je bio razlog rezultatskog pada. Bio sam skoro ubijeđen da ćemo se plasirati u Super ligu (elitni rang), ali nijesmo u tome uspjeli zbog kadrovskih problema”, rekao je nekadašnji ofanzivac Zete, Grblja, Vojvodine, Hapoel Haife, Beitar Jerusalima, Marcere Kuantan i Sisaketa.

Od sezone su ostala još tri meča u Kupu…

“Nemamo pretjerane ambicije u Kupu. Trener kombinuje tim, šansu su dobili neki od momaka koji su manje igrali u prvenstvu, igramo bez pritiska. Naravno, gledaćemo da ostvarimo što bolje rezultate i u pozitivnom ritmu završimo sezonu”, dodao je Bjelopoljac.

Korać ima ugovor do januara. Kakvi su dalji planovi?

“UiTM je dobar, organizovan, finansijski stabilan klub. Život je ovdje lijep, ljudi me poštuju, vidjećemo… Ne razmišljam još o narednom koraku. Želim prvo da se odmorim kada se vratim u Crnu Goru. Neću žuriti sa odlukom”, zaključio je Korać.

Send this to a friend