Fudbal Radojičić:

Treba im samo pronaći pobjednički mentalitet

Dragan Radojičić nije slučajno stigao u Nikšić, jer za njim su prve dvije titule u nezavisnoj Crnoj Gori, teemperamentan, drugačiji, posebniji…. vrijeme će pokazati koliko i kako.

Istini za volju, bije ga glas da je mogao “iz ničega da napravi nešto”. No, Sutjeska za sobom im pet trofeja za šest godina (uložio je više nego sebe u dva prva), ali Radojičić ne priča o tome i nije bila naša želja da pričamo o prošlosti Sutjeske.

Pitali smo ga kako danas gleda na Sutjesku, gdje je vidi na kraju sezone, gdje vidi te momke koji su mu povjereni…

“Imam svoju viziju. Momci s kojima radim su odlični, rade maksimalno, a moje je da im, nekako, ulijem samopouzdanje. Budućnost je lani napravila ogromnu bodovnu razliku, neuobičajenu za crnogorski fudbal, a ove godine će stremiti ka tome. Ali, mi smo konkurenti, ne bježimo od borbe za titulu, jer vjerujem da imamo najbolje igrače. To koliko smo dobri i koliko se trudimo pokazaćemo na terenu, jer teren je jedino mjerilo. Janković se malo žali na neku povredu, Janjić nije nekoliko dana radio u najboljem ritmu, ali smo tu…”, u dahu će šef struke nikšićkog prvoligaša.

Radojičić je izuzetno zadovoljan činjenicom da su momci motivisani, a to mu je i najvažnije.

“Odlascima i dolascima se ne bih bavio, ali je moje bilo da napravim svoju “dijagnozu”. Disbalans je bio očigledan, nekoliko stotina procenata moramo igrati agresivnije i kolegijalnije na terenu, jer mene bez zajedništva, kolektivne igre, igre u oba pravca ništa ne interesuje. To je najuža dijagnoza onoga što sam zatekao, a širu ću zadržati za sebe. Mnogo je iskusnih momaka lani igralo u Sutjesci, želim da im pronađem novu glad za uspjesima… Ako nemamo pobjednički mentalitet, sve propada, možemo obećavati “kule i gradove”. Imamo “na papiru” jako dobra imena, ali sve je stvar stvarnosti. Ovaj tim je garant dobrih rezultata, a sa mladim momcima sam tek zadovoljan. Mladi će imati zapaženu ulogu, jer mene fudbalski zakon ne interesuje, kao ni činjenica da moramo ove sezone imati dva mlada igrača u timu, jer to je moja vodilja uvijek bila. Dakle, mladi će dobijati svoju šansu, nijesu dobijali preveliku minutažu u prethodnom periodu, ali… pred nama je sezona, a ja vjerujem da ćemo se “doćerati” za nivo neophodan za Prvu crnogorsku ligu”, kaže Dragan Radojičić, priznjući da je svjestan odgovornosti i da želi sve te momke “otvoriti”.

Nikšićani su odigrali tri prijateljska meča, Radojičić je davao više šansu mladima, htio je da vidi kakvi su u datom trenutku i igraće još protiv Koma u subotu.

“Siguran sam da nećemo u prvo kolo ući potpuno spremni. Ja mnogo više zahtijevam, ali ćemo doći sebi. Stručni štab je vrlo ambiciozan, moj stari saradnik Kosta Goranović je zadužen za fizičku spremnost momaka i radi uz moje sugestije i iskustvo. Zoran Radović je predan u radu s golmanima, a tu su još i Ivan Vujačić i Željko Radulović. Naravno, imam odličnu saradnju i sa svim trenerima mlađih ekipa. Veliki su planovi pred nama, a o ambicijama Kluba da i ne govorima, ali ja obećavam maksimalnu požrtvovanost, posvećenost svakom igraču…”, poručuje Dragan Radojičić, koji je prve dvije titule donio fudbalerima Sutjeske.

Novoimenovani šef struke nikšićkog kluba vjeruje da su angažovali prava pojačanja, siguran je u tim koji dobija šansu da se od sredine mjeseca upušti u bitku za bodove, zna i da će titula biti veliki zalogaj, ali vjeruje (što je najvažnije) Sutjesci, momcima koji su obukli “plavo-bijeli” dres…

Osim vjere, kako i sam kaže, pokazivaće iz vikenda u vikend. I ne očekuje revoluciju, već samo dobre rezultate, od momaka s kojima raspolaže najviše što mogu…

To je dovoljno, makar, za dobar rezultat. Reklo bi se.

Send this to a friend