Fudbal

Trofej Kupa imperativ za Budućnost

Tokom proljećne polusezone Budućnost nijednom nije pobijedila pod Goricom, nije doduše ni izgubila svih pet mečeva na najvećoj crnogorskoj areni završeno je remijem, uglavnom 1:1 ili 0:0.

Utakmice se smjenjuju, ali “plavi” ne napreduju, nema dobrih igara, nema najave da će stvari na terenu biti bolje.

Staviše, svako novo izdanje prati utisak da je bilo slabije od prethodnog. Takav je zaključak i nakon duela sa Zetom prije tri dana, kada su Podgoričani u finišu stigli do boda.

“Svi vidimo da mora bolje, svi znamo da moramo da se trgnemo pred ključne mečeve koji su pred nama. Vjerujem da ćemo osigurati drugo mjesto na tabeli i pravi kvalitet pokazati u Kupu koji je za nas prioritet”, rekao je Darko Nikač.

Budućnost preko masovnijeg takmičenja doslovno vidi spas sezone. Do trofeja su ostale tri utakmice, a prva je na redu sjutra protiv Mladosti.

“Trofej Kupa je za nas imperativ. Važno je da sačuvamo mrežu uoči revanša. Biće teško jer Mladost ima nezgodne ofanzivce, ušli su u pozitivnu seriju, došli su do samopouzdanja, ali vjerujem da ćemo ih zaustaviti. Sa druge strane, nadam se da ćemo mi biti uspješni u napadu. Treba da budemo strpljivi i koncentrisani u oba pravca svih 90 minuta. Šansa će doći, na nama je da je iskoristimo. Prihvatio bih 1:0 za nas, s tim što bi 2:0 bila lijepa prednost pred meč na njihovom terenu”, poručio je dvadesetsedmogodišnji napadač.

Nikač je bio strijelac za Budućnost na posljednjem meču protiv Golubovčana ušao je sa klupe u 73. minutu, a u 80. vješto iskoristio asistenciju Markovića, te slabu komunikaciju između protivničkog štopera i golmana.
Ofanzivac ,,plavih potpisao je šesti gol u sezoni, prvi je strijelac tima…

“Nijesam odradio kako treba nekoliko posljednjih utakmica, zato nijesam bio starter na posljednje dvije. Protiv Zete sam ušao sa klupe i zatresao mrežu. Svaki pogodak mi znači. Nadam se da ću ući u dobar ritam i pogoditi protiv Mladosti”, zaključio je Nikač.

Send this to a friend