Fudbal Savićević o aferi Kosovo

Tumba je skoro zaplakao, Terzić vršio pritisak da fudbaleri Zvezde ne igraju protiv Kosova

Dejan Savićević tvrdi da nije bilo teških riječi na sastanku sa Ljubišom Tumbakovićem pred meč sa Kosovom, ali i da se iskusni stručnjak tada skoro zaplakao.

Tumbaković je nekoliko sati zbog pritisaka iz Beograda odlučio da ne vodi naš nacionalni tim u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Kosova.

“Teških riječi nije bilo, ne bi to bilo dobro po njega. Ja sam izbjegavao bilo kakve teške riječi, jer znam dokle bi me to dovelo. Bježao sam od bilo kakvih diskusija sa njim, jer poznajem sebe. Na tom sastanku se skoro zaplakao. “Ja sam vas izdao”, toga se dobro sjećam. “Ne znam kako sam došao od sobe do sale za sastanke”. I tih riječi se dobro sjećam. Rekao je i da ‘ovo nisu fudbalske teme’. I onda se malo povratio. Poslije sastanka sam došao i saopštio mu našu odluku, mada je on već na internetu pročitao vijest a je smijenjen. Rekao sam mu da je to moje i mišljenje članova Izvršnog odbora, da je trebalo da vodi reprezentaciju. Posjedio je još desetak, 15 minuta, pokupio se i otišao. Izbjegavao sam da mi on objašnjava bilo šta”, rekao je Savićević u intervjuu za “Nedeljnik”.

Legendarni fudbaler ne smatra da je Tumbaković tada znao da će preuzeti reprezentaciju Srbije.

“Ne, ne vjerujem (da je bilo smišljeno). Zaista ne. Ali kada se otvorila mogućnost, onda mu je uzvraćena usluga. Neće valjda neko da pomisli da je Tumbaković postao trener u Crnoj Gori… A Fudbalski savez Srbije nema veze s ovim. Ne bih volio da neko pomisli da je FSS učestvovao u svemu tome. Oni su imali svoje muke poslije debakla u Ukrajini. Ne krivim ih što su uzeli Tumbu”.

Savićević je imao i konflikt sa generalnim direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem, koji je tvrdio da nije zvao Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića, kako bi im zabranio da igraju protiv Kosova.

“Prvi čovjek iz Srbije koji se javio da nema veze sa ovim bio je on. Niko se nije javio, eto, samo on, da kaže da nema veze i da njega igrači nita nisu pitali. A, jeste se miješao. Kakav je to način da kažeš da nisi, a zvao si igrače, prenosio poruke, slao poruke… I zvao je Tumbakovića. I rekao mu da ne treba da igra Ivanić, jer su velika sredstva uložena u njegovo dovođenje i kako ne bi bilo dobro, jer navijači neće dozvoliti da potom igra za Zvezdu”, istakao je Savićević i dodao:

“Zvao je Ivanića, a koliko sam shvatio, nije u nekoj dobroj komunikaciji sa Stojkovićem. Barem tada nije bio, ne znam da li su popravili odnose. I poslije je prebacio priču na to da sam ja protiv Srba. Šalje ljudima poruke da mrzim Srbe. Ali, samo da ne bude u zabludi da je neko u Crnoj Gori povjerovao u to. I što se tiče fudbalskih ljudi i ovih do kojih je njemu stalo i njegovog prijatelja kod kojeg ide uz skute. Da ne misli da je njega ubijedio… Znaće on na koga mislim”.

Savićević na neki način razumije Ivanića i Stojkovića.

“Oni su bili u najvećem problemu, njih dvojica. Poslije utakmice sa Češkom trebalo je da se vrate u Beograd i da se jave na pripreme. Vjerovatno da bi imali problema sa navijačima u svakom smislu, pa i fizičkom”, rekao je Dejan Savićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Rece Savicevic i osta ziv .Sto to nije pricao dok je bio u Zvezdi ,dok je ucio fine manire elutnog drustva,dosavsi iz kamenjara,a sad ispoveda neku pamet i politiku .Neka Delije kazu

Strijelac
Gost
Strijelac

Da je Tumbaković , iole čovjek ( a, nije), ne bi prihvatio poslije svega da bude selektor fudbalera Srbije.Ako ikad više Srbin dođe na takvo mjesto kod nas, trebali bi bojkotovati reprezentaciji.Ovo je povezano sa onim, nikad više 1918.godina, i to je tako i nikao drugačije.

Patriota
Gost
Patriota

Samo Crnogorci u reprezentaciju Crne Gore!

Markom
Gost
Markom

Budimo realni , ovo nije klub nego reprezentacija i sto se tice igraca mi smo limitirani , Dejo jeste imao i losih odluka ali on jedini koji moze da vodi fudbalski savez , navedite jednog za primjer koji bi mogao da vodi savez i da bi da npr mogao da sjedi sa Capelom ili nekim slicnim trenerom ili svetskim imenom… Više »

ND
Gost
ND

Da su po obavljenom žrijebu reagovali odmah,svaka čast,i da ih čovjek podrzi! Ovako…..

Mitar
Gost
Mitar

Dejo problem je najveci sto jednostavno ne das priliku samo nasim CRBOGORCIMA jer ce oni igrat 1000000000000000% srcem. Uvjek ce biti da se blago izrazim izroda kao sto su ovi SRBIJANCI iz Crne Gore. Koji kazu da je NEcovjek Tumba i ova dva igraca pravilno postupili sto nisu igrali protiv KOSOVA. A nikako da se izjasne zasto su njihovi Srbijanci… Više »

Rade007
Gost
Rade007

Ima li većeg licemjera i prevaranta od Savićevića? Kako se ti ne pokupi i ne ode do sad,kakva je to kletva bačena da si ti predśednik saveza? Tumbaković je kao pravi Srbin izdao Crnu Goru ,a Savićević kao pravi interesdžija,pomogao u tome

Walter
Gost
Walter

Čovjek sa dva lica.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Gde si postao zvijezda moj Dejane,pa ti je tkz postalo milo.Sve si zaboravio ,kao i na svoj obraz.Ne zivi se dovijeka od stare slave.Srbija te je proslavila ,a puste pare zaglavile u blato

Filipa
Gost
Filipa

Savicevica je proslavio njegov talent!

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Ima mnogo talentovanih a nepoznatih na zalost

Jež
Gost
Jež

Ti si, Petre, zaglavljen u blatu i nikada iz njega nećeš izaći, pa da nosiš ribarske čizme.Umočio si glavu što je najgore.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Mozda je moje blato ,ali istina je samo jedna i boli najcesce kada se kaze,a ovi minusi su sve tajni plusevi ,ovijeh dusa izgubljenih

Danko
Gost
Danko

Dobra strategija Deju! Sad on ispade da radi dobro za reprezentaciju a on nam dovodi ljude kojima srce nije u CG. No proci ce mu ovo s obzirom da one momke nijesmo odma najurili iz reprezentacije! Sve se svaljuje na Terzica, a oni sto su ga poslusali nijesu krivi?!?!

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ovo za tumbakovica je dobro oslobodili smo se loseg trenera i covjeka penzionera koji nije radio u velikim evropskim klubovima i ne poznaje svetski fudbal koji je danas dotako vrhunac sto se tice brzine tehnike …vaznija je stvar da je nas izvrsni odbor isto tako skup politicara penzionera i da glavne poteze vuce savicevic sam ….postavio je za selektora mlade… Više »

Aloalo
Gost
Aloalo

Srbijanci ne igraju fudbal sa kosovarima, ali odbojku obavezno. Jadni ste i prejadni!

Patriota
Gost
Patriota

Jadni da ne mogu jadniji!

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

malo si manji srbin od tog terzica.. i ovaj intervju ti je samo trebao da sve operes… ti da si covjek sudski bi ih teretio a bar tumbakovica jer je prekrsio ugovor nego vjerovatno imate za ovih par godina mnogo nefudbalskih stvari za koje znate i on i ti pa se cuti.. greote on je plako, on nije znao da… Više »

Vlasta
Gost
Vlasta

Nebi Terza to rafio nama “mi” smi mu valjali kad mu je bilo gusto.

Avro
Gost
Avro

Crnogorski Srbi ti nikad neće oprostiti što si par dana prije Referenduma stao na stranu razbijača zajedničke države. Malo ko je to očekivao od tebe. Srbijanci ti nisu zamjerili,jer je njima CG bila teret.

Joveta
Gost
Joveta

@Avro Da li ste vi mjerilo za nesto..u sportu ili zivotu .Okrenite se iza sebe i pogledajte sto ste ostavili za sobom…

Spearhawk
Gost
Spearhawk

Sve bih donekle i razumio, ali da je zbog Terzica pobjegao i na kraju otisao kod Terzica. Ostaviti reprezentaciju u posljednjem momentu, a znati mnogo ranije da do toga moze doci je za svaku osudu. Poruka Savicevicu: Pusti nasu djecu da igraju pa makar posljednji na tabeli bili, inace ces proci jao Kralj Nikola. Sve je srbe pustao da vode… Više »

Lolica
Gost
Lolica

Dakle… Da rezimiramo… Gospoda iz Srbije se ljuti i brani igračima ove države da brane boje svoje reprezentacije jer ih boli šti ne mogu da utiču na državu Kosovo? Pa su našli preko nas da liječe komplekse? I što je još gore, mi se svađamo između nas ko je za šta kriv, a niko ni da pogleda i postavi stvari… Više »

CGmut
Gost
CGmut

Pa napravite crnogorsku reprezentaciju u bilo kom sportru u fudbalu pola sastava nisu crnogorci,u košarci vam igraju afrocrnogorci,vaterpolo pola Srbi,borilački sportovi Bosanci i Albanci.Ima li vas za bar jednu reprezentacionu selekciju?

Joveta
Gost
Joveta

@cgmut Ima ima ona rukometna..ona vam najvise i bode oci i usi..mislim zbog pjevanja himne.I jos nesto..kosarkaska je takodje veoma crnogorska uz Amerikanca koji slavi odlazak na svjetsko,kao da je rodjeni Cetinjanin,i onako usput..takvi kao ti ne mogu preboljeti nas odlazak na svjetsko..najmanja drzava ikad ..na svjetskom u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu..Zato crknite dusmani..

Lolica
Gost
Lolica

Odmah da ti kažem da ja lično ne podržavam odluku da igraju afrocrnogorci u reprezentaciji. Ali opet, kad malo razmislim i u Švajcarsku igraju Albanci, pa to nikom u njihovoj državi ne smeta. Ako ćemo realno da sagledamo situaciju bez stereotipa, CG je multietnička država, što znači da svi koji imaju crnogorsko državljanstvo mogu i da igraju u reprezentaciji jer… Više »

Kotor
Gost
Kotor

Hahahahahaha… da nijesi zamijenio lončiće kad je vaterpolo u pitanju. Srpski je lagati, reče Dobrica Ćosić.

adminjedsmra
Gost
adminjedsmra

A kako dođe ti tih informacija?! Komšijska posla, poturanje i lažinjanje. Počini…

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ima vise nego vas.. barem nam je rukomet cist ko suza.. a vama u pola reprezentacija igraju posrbljeni crnogorci i eto vam ih.. mi imamo jednog crnog u kosarku i musku i zensku i to je to.. vaterpolo si pobrkao srba nema inace bi potrcali kod savica.. i to je to.. albanci ne igraju iz albanije nego oni koji su… Više »

Ivan
Gost
Ivan

Eto ti pa sad dovedi Mikija Vukotica i neka on kao i do sada zajedno s tobom odlucuje koji ce mladi igrac igrati. Ti si postao sramota za fudbal onolika kolika si legenda bio dok si ga igrao!

jelimoguceovo
Gost
jelimoguceovo

Što čini naš “Genije”: “… A Fudbalski savez Srbije nema veze s ovim. Ne bih volio da neko pomisli da je FSS učestvovao u svemu tome… “. Slobodne procjene velikog intelektualca.

Cudo jedno
Gost
Cudo jedno

Srce mi se evo pocijepa za njima

Stefan
Gost
Stefan

Preuzmi odgovornost i skloni se sa te pozicije jer ništa nisi uradio da se naš fudbal unaprijedi od 2006. godine. Naš fudbal je u slobodnom padu kad su rezultati i kvalitet u pitanju. Umislio si izgleda da si ti jedini Bogom dan da upravljaš fudbalskim savezom. E pa nisi!

Gile
Gost
Gile

Ne no si ti…igraj klikera mali

Svjefol
Gost
Svjefol

U svim sportovima treba gajiti mlade igrace, stvarati svoju bazu , podrzavati politiku izgradnje sportske infrastrukture u svim opstinama kao i ulaganje u edukaciju i razvoj trenera. I bice sve kako treba.

anonimni
Gost
anonimni

I ti i Terzić ste ista sorta ljudi. Zato smanji doživljaje.

Mpg
Gost
Mpg

Savicevicu, za mene si najveci igrac u istoriji CG fudbala. Ali mislim da si napravio puno losih poteza u sadasnjem poslu. Kranjcara nikad necu oprostiti. Ne razumijem kako niko u fscg ne vidi svoj teret odgovornosti zato sto se ispostavilo da su Tumbakovic i neki igraci sa strane neozbiljni, da ne upotrijebim drugu rijec. Pa vi ste ih doveli. Vi… Više »

pitam se
Gost
pitam se

LJudi grijese, a predsjednik fudbalskog saveza ne treba napusta kormilo jer je neki trener odustao ili podnio ostavku, ovakve i slicne stvari se desavaju svuda

Stefan
Gost
Stefan

Pokrenuti peticiju za njegovu smjenu. On je grobar našeg fudbala. Da ne pričamo što se radi sa namještanjem utakmica. Ali on je miran. Kupio je pojedine navijače da ga ne pljuju i misli da će to tako biti dovijeka.

stari navijač
Gost
stari navijač

Podrška Stefane, sve tačno!

Japanski
Gost
Japanski

aooo brate da hoćeš više bataliti istu priču o ovom moralisti iz Srbije, dakle, pušti to i gledaj naprijed, koja je muka???

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

muka je ta jer treba sve da se svali na terzica da se opere situacija jer treba i dalje ubacati te igrace iz srb jer dobro placaju!

anoniman
Gost
anoniman

savicevicu batali politiku nego pogledaj malo kakve imamo stadione bolje reci terena nijedan normalan stadion nemamo pusti zvezdu i terzica

Misko Kluni
Gost
Misko Kluni

Eto, koliko pratis, bas stadione imamo 🙂

Stefan
Gost
Stefan

Ali u kakvom su stanju stadioni?

Misko Kluni
Gost
Misko Kluni

Tereni su uglavnom odlicni, sad sto me moze svaki stadion da ima 50 hiljada gledalaca i nije svaki tim Barselona, to nije do Savicevica, mozda.

pitam se
Gost
pitam se

pa stadione ne treba da gradi savicevic, ali je zato fscg dijelom finansirao pomocne terene i obnovu trave na svim terenima

Pg--
Gost
Pg--

Terzic, lopina i kriminalac.

A cuvali ste ga u Crnoj Gori kad je trebalo u BG-u da ga uhapse.

BARSKI MNE
Gost
BARSKI MNE

bolje svaku da gubimo 10:0 nego da nam igraju izdajice. LJEPOTA JE VIDJET DA IGRACI IZGARAJU ZA SVOJU REPRENZETACIJU DA PJEVAJU HIMNU I KAD DAJU GOL DA LJUBE GRB. E VIVA MNE.

Max
Gost
Max

Ajde Dejo ne mlati , decembar 2018,.g. znalo se da idramo protiv Kosova i taj tvoj “stručnjak” kobajagi plače u minut do 12 . Ne sprdaj se nego batali te stručnjake i igračine iz srbije koje neko prodava zato što su reprezantativci!? Dosta je više foliranja dajte našim igračima koji vole svoju državu da igraju.Stvarajte igrače i trenere pa će… Više »

mojo
Gost
mojo

Savićeviću ti si ga doveo kao i Stojkovića i Ivanića. Stani iza svojih loših postupaka. Mnogo ali mnogo loše vodite savez ti i tvoji pajtosi… Ugledajte se na saveze u okruženju…

I sto reci....
Gost
I sto reci....

FK Kokarda….

Gaga
Gost
Gaga

Sve ista gov.a

Djomaa
Gost
Djomaa

Sram ih bilo sve trojicu na gomilu.

Ajde polako
Gost
Ajde polako

Savicevicu,sve ti mutis godinama

Send this to a friend