Fudbal Mogu u Evropu

UEFA licenca za Budućnost

foto: FK Budućnost

Budućnost je dobila UEFA licencu za učešće u evropskim kvalifikacija tokom ljeta u prvom krugu licenciranja, a to je potvrdio Fudbalski savez Crne Gore odlukom koja je stigla u prostorije FK Budućnost.

“Na osnovu člana 46 Statuta Fudbalskog saveza Crne Gore i člana 34 i 36 Pravilnika o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, Komisija za licenciranje FSCG je, na sjednici održanoj 23. aprila 2021. godine donijela odluku da se izda licenca FK Budućnost za klupska takmičenja u ogranizaciji UEFA za sezonu 2021/22“, stoji između ostalog u odluci.

Dvostruki uzastopni šampion Crne Gore, koji je sedam kola prije kraja aktuelne sezone ovjerio rekordnu petu titulu, će u kvalifikacije krenuti iz 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

“U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, Komisija za licenciranje je utvrdila da FK Budućnost ispunjava kriterijume koji su uslov za izdavanje licence za UEFA klupska takmičenja“, stoji u obrazloženju odluke.

Send this to a friend