Fudbal Zvanično

UEFA otkazala dva šampionata Evrope

UEFA logo

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) donijela je odluku o otkazivanju Evropskog prvenstva za kadete (U-17) i kadetkinje (WU-17) za sezonu 2020/21 dok će se kontinentalni šampionati za omladince (U-19I i omladinke (WU-19) održati u izmijenjenom terminu.

Izvršni komitet UEFA je, prateći sve prethodne odluke donijete na osnovu konstantnog monitorninga razvoja situacije sa pandemijom COVID-19, nakon konsultacija sa svih 55 nacionalnih saveza i uzimajući u obzir specifičnost situacije za svako takmičenje i kategoriju, donijela odluku da odloži ili otkaže pojedina takmičenja nacionalnih timova.

Trenutna epidemiološka situacija u velikom dijelu Evrope čini nerealnim održavanje takmičenja za mlađe selekcije u početnim mjesecima 2021. godine. Svi nacionalni savezi bili su saglasni da je, imajući u vidu potrebu putovanja maloljetnika redovnim linijama i činjenicu da su u velikom broju zemalja obustavljene aktivnosti u mlađim selekcijama, veoma teško imati pripremljene igrače i trenere za međunarodna takmičenja ukoliko ista budu nastavljena prerano.

U skladu sa tim Izvršni komitet UEFA na danas održanoj sjednici donio je sljedeće odluke:

– Otkazuju se Evropsko prvenstvo za kadete (U-17) i Evropsko prvenstvo za kadetkinje (WU-17).

Evropsko prvenstvo za omladince (U-19)
– Kvalifikacioni turniri odigraće se u martu 2021. godine,
– Plej-of (jedan meč) odigraće se u maju/junu 2021. godine,
– Finalni turnir odigraće se u julu u Rumuniji.

Evropsko prvenstvo za omladinke (WU-19)
– Kvalifikacioni turniri odigraće se u aprilu 2021. godine,
– Plej-of (jedan meč) odigraće se u junu 2021. godine,
– Finalni turnir odigraće se u julu/avgustu u Bjelorusiji.

Izvršni komitet UEFA zatražio je od administracije Evropske fudbalske asocijacije da nastavi sa praćenjem situacije i uputi blagovremene savjete u slučaju potrebe za promjenama.

Tags
Send this to a friend