Fudbal

Englezi trljaju ruke: Siti rešetao, Totenhem izvukao dobar remi

Nokaut faza Lige šampiona počela je na spektakularan način – fudbaleri Mančester Sitija deklasirali su Bazel 4:0, dok je duel Juventusa i Totenhema okončan neriješeno 2:2.

Engleski klubovi napravili su veliki posao u prvim susretima osmine finala. Lider Premijer lige je gotovo siguran učenik naredne runde elitnog takmičenja, dok su “pijevci” izvukli dobar remi uzimajući u obzir loše otvaranje meča u Torinu.

Juventus je za deset minuta stekao kapital od 2:0, a oba puta je mrežu Totenhema zatresao Gonzalo Iguain. Prvi gol dao je na efektan način, volejom iz okreta, da bi nešto kasnije iskoristio penal.

Londonski tim se vratio u igru pogotkom Harija Kejna, a onda imao dosta sreće pošto je minut uoči odmora Juve izborio još jedan jedanaesterac. Ovoga puta je Iguain uzdrmao prečku.

Rezultat se u Torinu nije mijenjao do 72. minuta. Tada je Eriksen lukavo izveo slobodnjak i iznenadio Điđija Bufona za konačnih 2:2.

Mančester Siti se prošetao u Švajcarskoj i još jednom pokazao napadačku moć. Izdvojio se vezista Ilkaj Gundogan, dvostruki strijelac, a potpisali su se i Bernardo Silva i Kun Aguero.

Sjutra su na rasporedu nove dvije utakmice. Porto dočekuje Liverpul, a Real Madrid u derbiju osmine ekipu Pari Sen Žermena.

REZULTATI:

Juventus – Totenhem 2:2 (Iguain 2, pen. 9 – Kejn 35, Eriksen 72)

Bazel – Mančester Siti 0:4 (Gundogan 14, 53, Bernardo Silva 18, Aguero 23)

UŽIVO:

72′ GOOOOL – Totenhem dolazi do izjednačenja, Eriksen je strijelac iz slobodnjaka. Prelijep pogodak Danca, ali ovaj gol ide na Bufonovu dušu. Odličan rezultat za “pijevce”.

58′ Mandžukić je ostao sam pred golom nakon kornera, ali glavom pogađa direktno u Ljorisa.

56′ Brza kontra Juventusa, sjajno šutira Bernardeski, ali Ljoris brani. Ostaje 2:1!

53′ GOOOOL – Nastavlja Siti tamo gdje je stao u prvom dijelu. Sada je 4:0 za “građane” a svoj drugi pogodak na utakmici dao je Gundogan. Fenomenalno je loptu plasirao njemački reprezentativac.

Poluvrijeme: Elitni fudbal se nastavio na spektakularan način. Čak šest golova na dvije utakmice, a moglo je da ih bude još. S nestrpljenjem čekamo nastavak večerašnjih obračuna.

45+2′ Juve ne koristi drugi penal na utakmici. Iguain je opet preuzeo odgovornost i ovog puta pogodio prečku. Šutirao je snažno po sredini gola i podsjetio na Peđu Mijatovića iz 1998. godine…

35′ GOOOOL – Spektakl u Torinu. Počeo je Totenhem da igra i to mu se isplatilo. Kejn je iznenada dobio zicer, prošao pored Bufona i lako sproveo loptu u mrežu.

30′ Zamalo da Iguain dođe do het-trika. Odlična kontra Juvea, iskusni napadač je šutirao pored statičnog Ljorisa.

25′ Najbolja prilika za Totenhem u dosadašnjem toku utakmice. Kristijan Eriksen je centrirao, Hari Kejn tukao, a Đanluiđi Bufon odreagovao na pravi način.

23′ GOOOOL – Mančester Siti kao mašina. 3:0 je za premijerligaša, upisao se Aguero. Bazelu se loše piše…

18′ GOOOOOL – Nova radost “građana”, Bernardo Silva je pogodio za 2:0. Odbrana Bazela je loše reagovala, a Portugalac imao dovoljno vremena da uputi neodbranjiv šut.

14′ GOOOOL – Vodi i Mančester Siti. Potpisao se Ilkaj Gundogan poslije centaršuta De Brujnea.

8′ GOOOOL – Kakav početak “stare dame”, opet Iguain, sada s bijele tačke. Bernardeski je izborio najstrožiju kaznu, Pipita savladao Ljorisa koji je uzalud pogodio stranu…

2′ GOOOOL – Juventus je poveo protiv Totenhema. Pjanić je poslije prekida uposlio usamljenog Iguaina, a Pipita uhvatio volej iz okreta. Sjajna realizacija argentinskog napadača.

1′ Počeli su mečevi u Torinu i Bazelu…

Veću pažnju, bez dileme, privlači okršaj u Torinu. Oslabljeni Juve će bez povrijeđenog Paula Dibale pokušati da zabilježi dobar rezultat, a to je svakako pobjeda bez primljenog gola.

Ipak, ne treba zaboraviti da je Totenhem grupnu fazu okončao ispred branioca titule Real Madrida. Londonski sastav je tada upisao pet pobjeda i remi, pa sa puno samopouzdanja stiže na sjever Italije.

Ako tome dodamo činjenicu da italijanski prvak na svom terenu nije upisao evropski poraz u 26 uzastopnih duela, onda je jasno da nas očekuje uzbudljiva fudbalska predstava.

Mančester Siti će već na Sent Jakob parku probati da završi posao protiv Bazela. O nastupima izabranika Pepa Gvardiole sve se uveliko zna, igraju fenomenalno i bilo bi pravo čudo ukoliko ne bi slavili u oba meča protiv šampiona Švajcarske.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Četnik sviss
Gost
Četnik sviss

Onaj sto jede ribe neka napise sad palačinka 😂😂😂😂😂😂😂😂

Rade007
Gost
Rade007

Džaba su im poklonili penal,Kane ne da da se diše. Tottenham ih razbija u revanšu

Četnik sviss
Gost
Četnik sviss

Dobio vlado sto eura toliko je potrošio svojih za života u kafić 😂😂😂😂😂😂😂

Četnik sviss
Gost
Četnik sviss

Cox safari 😂😂😂😂😂u alfa romeo sam stavio četiri milijarde 😂😂😂😂

Send this to a friend