Fudbal

Suzavac nije zaustavio Nikšićane: Sutjeska prvi put osvojila Kup CG

Sa utakmice (Foto: Miloš Prodanović)

Fudbaleri Sutjeske pobijedili su Grbalj 1:0 u finalu Kupa Crne Gore i prvi put osvojili taj trofej.

Gol odluke na stadionu pod Goricom postigao je Miljan Vlaisavljević u 72. minutu. Ofanzivac Nikšićana oduzeo je loptu Milanu Careviću i savladao njegovog prezimanjaka Lazara za veliku radost navijača i igrača koje predvodi Nikola Rakojević.

“Mislim da smo zasluženo osvojili Kup. Možda nismo bili dominantni što se tiče šansi, ali smo i u tom segmentu bili bolji. Čestitam ekipi na uspješnoj sezoni, kao i našim navijačima i bilo bi šteta da nismo osvojili trofej”, rekao je trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Foto: Miloš Prodanović

Utakmica će se pamtiti i po prekidu koji je trajao oko 15 minuta zbog suzavca, koji je ubacio neko spolja na zapadnu tribinu.

Samo što je meč nastavljen poslije prekida, Sutjeska je dala gol vrijedan trofeja.

“Ovo mi je najdraži gol u karijeri. Zasluženo smo pobijedili, ali je i Grbalj fer igrao. Naš cilj je bio izlazak u Evropu. Nismo uspjeli kroz prvenstvo, ali smo ga izborili težim putem i sada je slađe. Grad Nikšić treba da slavi”, poručio je strijelac gola odluke Miljan Vlaisavljević.

Foto: Miloš Prodanović

Generalno, nismo uživali u kvalitetnom fudbalu, ali je večerašnji pobjednik više tražio pogodak i na kraju zasluženo slavio.

Za Grbalj ipak ova sezona u Kupu će ostati za pamćenje jer su na putu ka finalu eliminisali favorite poput Budućnosti, Mladosti i Rudara.

Foto: Miloš Prodanović

“Žao mi je zbog ovih momaka, ali ipak Sutjeska je bila bolja. Za nas je ovo sezona za pohvalu, afirmisali smo nekoliko mladih i omladinskih reprezentativaca i nedostajao je samo ovaj trofej”, kazao je strateg Grblja Miljan Radović.

Sutjeska će poslije večerašnje pobjede igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Sutjeska – Grbalj 1:0

Vlaisavljević 72.

Stadion pod Goricom, sudija: Milovan Milačić (Podgorica).

Sutjeska: Giljen, Damjanović, Bakrač, Stijepović, Lončar, Vuković, Kovačević, Šimura, Vučić, Vlaisavljević, Bošković (od 82′ Zarubica).

Grbalj: L.Carević, Grivić, Nikolić, Nedić, M. Carević, Manojlović (od 80′ Vukčević),  Lazarević, Ajković (od 46′ Vukotić), Zorica (od 80′ Jablan), Pavlović, Kordić.

Tok meča:

90′- Četiri minuta sudijske nadoknade pod Goricom.

86′- Centrirao je Jablan, Giljen nije dobro intervenisao, ali je Bakrač ispred Kordića poslao loptu u korner.

82′- Rakojević na teren šalje Dejana Zarubicu, utakmica je završena za kapitena Sutjeske Ivana Boškovića.

80′- Đorđije Vukčević mijenja Ćetka Manojlovića, u igri u timu Grblja je i iskusni Ivan Jablan umjesto Milana Zorice.

72′-GOOOOOLLL! Sutjeska vodi 1:0! Greška Milana Carevića, kojem je loptu ukrao Miljan Vlaisavljević i potom poslao loptu u mrežu. Očigledno je Nikšićanima više prijao prekid.

foto: CdM

72′- Nastavljena je utakmica poslije 15 minuta prekida zbog suzavca na zapadnoj tribini.

71′- Zapadna tribina Gradskog stadiona se polako prazni zbog suzavca. Ne zna se ko ga je ubacio i zasad privremeno prekinuo utakmicu.

71′- Sudija Milovan Milačić poslao je ekipe u svlačionice.

foto: CdM

72′- Neko je bacio suzavac, meč je makar privremeno prekinut!

68′- Navijači Sutjeske ne uživaju u dobrom fudbalu, ali ih to nije spriječilo da naprave bakljadu.

foto: CdM

63′- Lazarević sa 25 metara šutira pravo u Giljena. Prvi udarac tima iz Radanovića u okvir gola rivala.

55′- Žuti karton za štopera Grblja Nemanju Nedića zbog prekršaja nad Veljko Vukovićem.

46′- Nastavljena je utakmica, nadamo se boljoj igri i pogocima. Jedna izmjena na početku nastavka, Ilija Vukotić je u timu Grblja zamijenio Srđana Ajkovića.

Poluvrijeme pod Goricom, bez pogodaka. Sutjeska je bila ofanzivnija, a najbolju šansu propustio je Bošković. Još jednom je zaprijetio Vlaisavljević, dok su Grbljani bili bezopasni.

foto: CdM

42′- Najbolja šansa na utakmici. Poslije ubacivanja Kovačevića Ivan Bošković bio je na nekoliko metara od gola Carevića, ali je loptu poslao pored stative.

39′-Pokušao je Milan Zorica sa 20 metara, ali je bio neprecizan.

31′- Vlaisavljević je pobjegao Griviću po lijevom boku, međutim njegov udarac u korner je poslao Carević.

24′- Sutjeska je ofanzivnija, jednu solidnu šansu imao je Ivan Bošković, ali se i dalje čeka na pravo uzbuđenje.

15′- Bez pogodaka i pravih šansi, iako se igra dinamično.

1′-Počela je utakmica, oko 2000 gledalaca prati finale Kupa.

foto: CdM

Pobjednik večerašnje utakmice će pored trofeja obezbijediti i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

“Možda bi nam bilo lakše da smo izborili Evropu kroz prvenstvo. Međutim, kada imate finale Kupa to je pritisak koji je pozitivan i dobro je što smo došli u ovakvu situaciju, jer ako nemate pritisak kakav nosi finale Kupa onda nemate za čime da žalite. Nadam se da ćemo biti na nivou da odradimo posao kako treba”, rekao je pred finale trener Sutjeske Nikola Rakojević.

Sutjeska je jednom igrala u finalu i izgubila od Rudara 2:1, dok je Grbalj prvi put u meču za pehar.

“Sutjeska je veliki klub sa velikim trenerom i timom koji ima evropske ambicije. Samim tim ovaj meč ima dodatni pritisak na njihove igrače, jer koliko god da je ovo finale, mi ulazimo rasterećeno i to je dobro za naše mlade igrače”, poručio je trener Grblja Miljan Radović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
iskra
Gost
iskra

Bježite srbi u srbiju ako vi je to dom živjela CRNA GORA

iskra
Gost
iskra

A golmanu Careviću ako ga budu pozivali u reprezentaciju a ne bude pjeva himnu odma ga prićerati pa neka je zdravo i brani dje mu je srce a ne mi da ga pravimo igračem a on da ne priznaje dzržavu.

iskra
Gost
iskra

Crnogorski nacionalista nijesam ali poslije čina slušanja crnogorske himne ne da bih volio da grbalj izgubi no im ne bih dozvolio da igraju uopste kup CRNE GORE JEDNE I JEDINE

Send this to a friend