Fudbal 1.CFL

Valorizovati remi iz Nikšića

foto: Dan

Petrovac je bodom na gostovanju Sutjesci (0:0) izašao iz zone baraža, ali je remi protiv aktuelnog šampiona značio više od samog skoka na tabeli.

“Bod u Nikšiću daje nam za pravo da se nadamo dobrom i pred naredni meč. Igramo kod kuće i osvajanje tri boda protiv Iskre bilo bi prava stvar, tek onda bi remi sa Sutjeskom dobio dodatno na značaju. U goste nam dolazi kvalitetan protivnik, ali pod Malim brdom imamo jednake šanse”, rekao je Zoran Mikijelj.

Iskusni defanzivac poručio je da ,,nebo-plave u večerašnjem meču zanima samo pobjeda.

“Idemo na tri boda. Vezali smo dva remija i smatram daje pravo vrijeme za pobjedu, te da je ovo prava šansa za to. Atmosfera je dobra, svi znaju koliko je teško uzeti bod u Nikšiću, ali sve to treba materijalizovati trijumfom nad Iskrom”, naveo je Mikijelj, koji ima visoko mišljenje o gostima iz Danilovgrada.

“Spoj su mladosti i iskustva, ekipa koja ima individualce sposobne da riješe meč u svakom trenutku. Nijesu slučajno treći na tabeli. Jedna su od ekipa koja igra fudbal lijep za oko. Ponavljam, sigurno će biti teško, ali domaćini smo i na “krilima” remija sa Sutjeskom želimo da pobijedimo Iskru. Nećemo se braniti, hoćemo da se nadigravamo.”

Cilj ekipe Nenada Vukčevića je da se što prije odvoji od ekipa iz donjeg dijela tabele.

“Utakmice se igraju svaka tri-četiri dana i što prije se odvojimo od zone baraža biće nam lakše da se pripremimo za polufinale Kupa. Kad ne budemo imali pritisak oko baraža igraćemo rasterećenije i lakše dolaziti do bodova”, zaključio je Mikijelj.

Send this to a friend