Fudbal

Varvari ogročeni zbog presude Ivanoviću: Skandal bez presedana

Aleksandar Čaka Ivanović

Navijačka grupa Varvari je ogorčena povodom visine kazne koju je prvi među jednakima, naš Aleksandar Čaka Ivanović dobio u prvostepenom sudskom postupku, saopšteno je iz ove navijačke grupe.

Zbog incidenta u kojem je učestvovao poslije utakmice Sutjeska – Budućnost, vođa navijača Podgoričana osuđen je na jednogodišnju zatvorsku kaznu.

“U danima neposredno nakon presude, Čakin advokat, i gotovo svi pravni eksperti potvrdili su da je ova skandalozna presuda bez presedana u pravnoj istoriji Crne Gore.Tok suđenja je nedvosmisleno pokazao da je naša verzija događaja poslije utakmice u Nikšiću bila jedina istinita verzija. Ali očigledno za pravni poredak, postavljen na ovaj način, i najnebitnija.Iz ročišta u ročište, pripadnici organizovane kriminalne grupe u policijskim uniformama su prilikom svjedočenja zapadali u kontradikcije i laži, negirajući izjave kolega. Valjda je bilo tesko zapamtiti unaprijed naučen scenario. Ne čudi, jer su tu uglavnom da biju”, ističu iz navijačke grupe iz glavnom grada Crne Gore.

Potom su naveli i razloge za ovakav stav:

-Uniformisani batinaši su tvrdili da su Ivanovića udarali samo po rukama, a on jedino tamo nije imao povreda.

-Vještaci medicinske struke su nedvosmisleno utvrdili, da je Aleksandar Ivanović zadobio deset udaraca po tijelu i glavi , mimo svih propisa o upotrebi sile, od kojih je povreda glave bila opasna po život.

-Na sudu je potvrđeno da uprkos tvrdnjama batinaša u uniformi nijedan policajac nije imao čak ni lakše povrede.

-Njihov starješina Janjušević lagao je javnost u medijskim nastupima govoreci da je izdata naredba da se napusti teren, dok su na svjedočenju policajci rekli da naredbe nije bilo.

-Janjušević je javno potvrdio rekao da su identifilovani svi policajci u incidentu, dok se danas ne zna ko je htio da ubije Ivanovića.

– Sud je odbio svih 50 svjedoka koje je predložila odbrana.

– Sa druge strane, uzet je kao dokaz montirani video snimak policije, na kome je namjerno preskočen dio kada neodgovorni policajac brutalno udara Ivanovića po glavi , a prije toga nasrće na mlađe navijace na terenu- što je i izazvalo kasnije događaje.

Navijači Budućnosti se pitaju jesu li u ovoj zemlji policajci građani višeg reda, pa se njima bezrezervno vjeruje i sve dopušta.

“Svi ostali treba da budemo predmet njihovih laži, montiranih procesa i klasičnog iživljavanja? Zakon je očigledno ”jednakiji” za jurišnike sistema koji mogu da rade šta hoće. Jedina pravda u ovom slučaju je da policajci koji su brutalno prebili našeg vodju takođe budu osudjeni kaznom zatvora. U suprotnom, država bi pokazala da u zemlji vlada bezakonje i da sjutra možemo očekivati da isti ti policajci nastave da primjenjuju bespotrebnu i prekomjernu silu. Kao što dokazuju slučajevi torture u kojima ista djela vrše oni koji su, nesuspendovani, i dalje u procesima za djela zbog kojih se oduzima značka (tortura, prekomjerna upotreba sile i teške tjelesne povrede). U međuvremenu čekamo da neko prebijanje završi sa smrtnim slučajem pa da unutrašnja kontrola policije počne da radi svoj posao. Jer nečinjenjem stavljaju u opasnost sve građane koji po nahođenju batinaša mogu da budu njihova potencijalna meta. Danas je Čaka, sjutra neko od vas. Izdrži Komandante!”, poručuju najvjernije pristalice Budućnosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luka USA
Gost
Luka USA

Da je kojim slučajem krenuo na policajca u USA… Kažem samo krenuo… Odrobijao bi minimum 20 godina, ako bi uopšte preživio službeni kolt. Toliko o ovoj smiješnoj kazni.

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Za njega i slične je kavez ,doživotni,ubačati hranu i vodu,kao i svim divljim životinjama sa ograničenim kretanjem!

galeb
Gost
galeb

Druže Tito, ustani i zavedi red.

sjever
Gost
sjever

Je li to onaj dobri momak sto rucnim bacacem “provjerava|” jesu li pojedine zgradde u Podgorici otporne na granate? Za njega i njemu slicne obavezno malo “odmora” u Spuzu…

kultard
Gost
kultard

drzi se ti śevera, bice posla…

sjever
Gost
sjever

Ti kultarde ili kako vec., mislis da od zete ka jugu i smokavca na sjeveru ne postoji civilizacija i nazalos nisi sam. Toliko o malogradjanstini

alan ford
Gost
alan ford

Kad bi ovakav bezveznjak postao medijska ličnost da nije napravio ovu glupost ?

ukradoše mi ime
Gost
ukradoše mi ime

da se čaki isplati ležarina da mu se isplati za pretrpljeni fizički a posebno duševni bol da mu se nadoknadi šteta zbog nemogućnosti poslovanja da mu sa da ulica u podgorici da mu se na ulaznicama postavi njegova slika da se po njemu nazove tribina na stadionu i bogami da se pošalje neđe na oporavak dok ne prezdravi a ovim… Više »

Crni humor
Gost
Crni humor

Momak je tri puta udario policajca. Sad što udara kao žena je problem sam po sebi. Ne trebaš se tući kad ne znaš. Na kraju je ispao smiješan,a sud ga je odrapio fino. Ja bih dodao na kaznu još mjesec dana,zbog očajnog utiska koji je ostavio.

poltron
Gost
poltron

ovo samo policajcina izpogramirana u oklopu moze da napise, cast izuzecima, naravno.

Filipinac
Gost
Filipinac

Izdrzi komandante

alan ford
Gost
alan ford

hahahahaha

bobo
Gost
bobo

Još jedne batine?

Vidi ti to
Gost
Vidi ti to

Stvarno, vala, umjesto da mu daju medalju, oni ga zatvaraju 🙂

Flojd
Gost
Flojd

E vala ga malo osudiše.. dobro je prošao

Blic
Gost
Blic

Decko je Srbin zato je i tako prosao.Izdrzi cestiti momce

alan ford
Gost
alan ford

hahahahahaha

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Vidi se po ponašanju i izgledu da je Srbin!

PFC
Gost
PFC

Kakav je to vodja kad ga panduri biju

Šuto
Gost
Šuto

Nema tog vodje u nasim sredimana a i sire koji batine dobio nije, to je dio igre. bas suvisan komentar, a i botovi su divni.

BIG
Gost
BIG

Mala kazna za ono sto je uradio…dati mu dozivotnu zabranu prilaska stadionima i dvoranama…

Nikola
Gost
Nikola

Ko mu daje ovoliko medijskog prostora..Kad su demolirali kola hitne pomoći,nikom ništa..

Velika Srbija
Gost
Velika Srbija

Milogorac u zatvoru. Nista bolje od toga. Uskoro ce svi redom.

Cika miki
Gost
Cika miki

Bice te zelja srbine

Goran
Gost
Goran

Čika miki prže vas vaši milogorci sa srpskim imenima i podgrevaju vam atmosferu, to su vaši koalicioni partneri a ne Srbi, smanjite doživljaje

Weknd
Gost
Weknd

– Čaka napao policajce. Čako prebio doktora i medicinsku sestru. Čaki zoljom gadjao Roki Pistolato. Čakica preskocio ogradu i napao policajca…
– Posrbljeni Crnogorci ogrizli u Srbijanstini – Čaka je ugrozen i jedino je kriv sto je Srbin i predstavnik tradicionalne Crne Gore.

Koki
Gost
Koki

Državo,samo oštro sa huliganima. Prepisati engleske zakone.

Svjefol
Gost
Svjefol

Ne nego treba pustiti svakom ulicaru da napadne na policiju kako mu padne na pamet. Da si to, drug, uradio kada je bila milicija, ostao bi i bez bubrega…

Niksic
Gost
Niksic

Za ovo se dobija 5god,a ne godinu,ovaj nazovi huligan treba da leži još min 5god

Dukljanin
Gost
Dukljanin

12 mjeseci..nspad na Državu..malo.premalo

Kimi
Gost
Kimi

Što na pr mangup kad ne ode neđe van cg pa udari na policajce, i ovi što su ogorčeni isto,ajmo momci neka vi prazna priča no da vidimo ta .uda

PG-081
Gost
PG-081

CDM-u je mup i režim dao snimak namontirani.Obraza bez

BIG
Gost
BIG

Bitno je da je istinit i da smo vidjeli sta Cako radi…

Podgoričanin
Gost
Podgoričanin

Samo godinu dana! Sramno! Državo izdrži!!

Konick
Gost
Konick

Nadam se da ce Varvari pocet da dolaze na rukomet i odbojku.I da ce se vijorit crnogorska zastava medju njima.Jedina navijacka grupa koja ne nosi zastavu svoje drzave na gostovanja,sto je stvarno sramota

Mmm
Gost
Mmm

Komandante kakva smijurija ove djecurlije

Pgpg
Gost
Pgpg

Simbolicna kazna.

Haris
Gost
Haris

Dobro je prošao, zbog preskakanja ograde sa namjerom da ubije policajca, trebalo je minimum 7 godina da boravi u Spuž.

Srbi su Turci
Gost
Srbi su Turci

Slažem se sa Varvarima kazna je premala!

Serdar
Gost
Serdar

Gospodo iz CDM-a mogli bi da budete malo obazriviji i da ovakve nickove kao što je ovaj ne dozvolite jer nije korektan.

Goran
Gost
Goran

Svi bolesnici koje ovde uzgajaju imaju slične nikove a služe da produbljuju zavadu između malobrojnih normalnih crnogoraca sa srbima, zato im i dopuštaju i nikove i komentare a nama brišu

Send this to a friend