Fudbal

Vermezovića ne brine neefikasnost

foto: fk-buducnost.me

Budućnost ulazi u proljećnu polusezonu bez pobjede tokom priprema, u Antaliji nije postigla čak ni gol, ali ne gubi nadu u odbranu titule i osvajanje Kupa.

,,Plavi” su u januaru izgubili od Iskre i Rudara, a u februaru od Amkara, Sarajeva i Pođbrezove, dok su sa Rostovom odigrali bez golova. Pet poraza i remi nije učinak za pohvalu, s tim što trener Vladimir Vermezović nije zabrinut, iako je juče prilikom druženja sa novinarima u hotelu “Podgorica” priznao đaukarijeri nije imao tako slabe re| zultate na pripremama.

“Bio bih zabrinut da nijesam osjetio napredak u igri, a on je bio evidentan. Paradoks je da smo u posljednjoj utakmici, protiv Amkara, pokazali najbolju igru, iako smo doživjeli najubjedljiviji poraz. Taj napredak koji sam vidio mi daje pravo na optimizam pred mečeve za koje smo se spremali, a to su dueli protiv Zete i Mladosti, kao i ostali koji nas čekaju u prvenstvu”, rekao je Vermezovic.

Kormilar podgoričke ekipe namjerno je birao jake protivnike u Turskoj.

“Opet bih izabrao jake protivnike u test mečevima, možda čak i jače. Igrači naših protivnika u Antaliji su bili prave atlete, fudbaleri protiv kojih nemaju priliku da igraju tako često. A tvrdim da su utakmice sa jakim pritivnicima jedini put ako želite da napravite iskorak. I nikakav imperativ rezultata nijesmo imali na tim mečevima, zato nema razloga da budem zabrinut.” naglašava Vermezovic.

Budućnost će na otvaranju druge polusezone gostovati Zeti.

“Neću ni sada pred igrače iznositi imperativ. Budućnost uvijek mora da ide na pobjedu i to je nešto što ne morate ni da govorite igračima, oni to znaju. Sa druge strane, najbitnije je da uživaju u onom što rade, jer fudbal je samo igra i mora da ostane u tim granicama. Znam i za podatak da Budućnost tri ili četiri godine nije pobijedila Zetu u gostima, ali tradicije postoje da bi se rušile”, ističe Vermezović.

,,Plavi imaju 13 bodova manje od vodeće Sutjeske i mnogo su veći favoriti za osvajanje Kupa, u konkurenciji Mladosti, Grblja i Igala. U zimskom prelaznom roku, Podgoričani su doveli Simona Vukčevića, Petra Grbića, Vladana Adžića, Slavka Damjanovića i Milana Đurišića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ni Gol..a korner jesul izvodili kornere..buducnost. I vermezovic..krah?

Send this to a friend