Fudbal Sutjeska na vrhu

Vratili smo se tamo gdje nam je mjesto, ali – tek je počelo

Znali smo da nas čeka trka udvoje za šampionski prsten, ali poslije etape broj devet dobili smo superuzbudljiv obračun.

Budućnost je na reprezentativnu pauzu 31. avgusta otišla sa “plus pet” u odnosu na Sutjesku, a za tri kola od 14. do 22. septembra sve se promijenilo šampion je sa “minus” pet stigao do “plus” tri.

A upravo je to bio tihi plan Sutjeske…

“Negdje smo očekivali da ćemo poslije pauze da igramo bolje i bolje. Jednostavno, taj umor od Evrope nas je omeo da počnemo od prvog kola da igramo onako kako se to od nas očekuje”, rekao nam je kapiten i golman Vladan Giljen, kome je očigledno prijao odmor…

“Dobro smo se odmorili tokom pauze. Sada smo se vratili tamo gdje mislimo da nam je mjesto. Nadam se da ćemo tu da ostanemo”

“Plavo bijeli” su blistali tokom prethodna tri kola (devet bodova, 12 golova, jedan primljeni), dok su “plavi” zakočili (jedan bod, četiri gola, osam primljenih).

“Kriza naiđe svakoj ekipi u nekom momentu nama je na početku sezone, a Budućnosti sada. Budućnost ima dobru ekipu, igra za gol više, a svi znamo da ima još da se igra… Moramo da se potrudimo da nastavimo u dobrom ritmu.”

Razlog je jasan: prvenstvo je praktično tek počelo!

“Tek je jedan krug prošao, ima još 28 utakmica i veliki broj bodova je u opticaju. Nije isključeno da se još neko uključi u borbu za titulu. Šampionat je praktično tek počeo, a mi razmišljamo samo od utakmice do utakmice, nebitno da li je Kup ili prvenstvo”, jasan je Giljen.

Sutjeska po gotovo svim statističkim parametrima igra najbolji fudbal ubojita je, prima malo golova… Liči to na šampionski sastav prethodne dvije sezone.

“Došli smo do igre i rezultata, a to je najbitnije. Počeli smo da dajemo mnogo golova, ali mislim da igra može da bude bolja. Jasno je, moramo naporno da radimo, da treniramo i da se uigramo što bolje za naredne mečeve”, podvukao je Vladan Giljen.

Send this to a friend