Fudbal Prva liga

Vrijeme za uzlaznu putanju

PProšla je prvenstvena pauza, fudbaleri Sutjeske su se donekle odmorili i oporavili, ali ponovo neće imati priliku da zaigraju u najjačem sastavu.

Protiv Petrovca će pauzirati Vladan Giljen jer je rovit, Miljan Vlaisavljević se još nije oporavio i pitanje je hoće li do naredne pauze u šampio natu iako je počeo da trenira, a i Milutin Osmajić još nije u pravoj formi. Dakle, šampion je ponovo desetkovan, ali želi novu pobjedu na svom terenu i da započne niz koji će ga dovesti do ostvarenja i ove sezone ambiciozno zacrtanih planova.

Damir Kojašević smatra da im je pauza dobro došla i da su se presabrali, da će kako šampionat bude odmicao igrati sve bolje, a podrazumijeva i da na svom terenu moraju pobjeđivati, bez obzira na to ko im je rival.

“Očekujemo pobjedu, a znamo da je Petrovac kvalitetna ekipa. Već smo prokockali dosta bodova i vrijeme je da krenemo uzlaznom putanjom. Nema lakih utakmica i neće se lako stići do vrha tabele, ali mi i ne želimo da se zamaramo redosljedom. Dugje šampionat, Sutjeska je i minulih sezona kaskala u početku, pa je sve dolazilo na svoje. Najvažnije je da nas posluži zdravlje, a kvalitet imamo i samopouzdanja nam ne fali”, kazao je Kojašević.

Rasterećenost adut

Petrovac je u šest kola upisao svega jednu pobjedu, a na pauzu je otišao poslije teškog poraza kod kuće od Titograda (3:0).

Ispod “nebo-plavih” je samo Rudar i ekipa Rudolfa Marči ća je pod imperativom da što prije počne da skuplja bodove. Gostovanje aktuelnom šampionu nije baš idealno za “vađenje”, ali izbora nema.

“Dobro smo radili tokom pauze”, uvjerava Marko Marković. “Sutjeska jeste favorit, ali idemo da se nadigravamo. Nemamo što da izgubimo, mada istina je da smo u zao statlku, trebalo bi da imamo više bodova”.

Meč na stadionu kraj Bistrice počinje u 15.30 sati.

Send this to a friend