Fudbal Koronavirus prekinuo pripreme mlade reprezentacije

Vukotić: Odluka u interesu zdravlja igrača

Prijateljska utakmica između mlade reprezentacije Crne Gore i Budućnosti, zakazana za večeras od 18 časova na kampu FSCG, neće biti odigrana zbog korona virusa.

Do otkazivanja meča došlo je nakon dodatnih problema koje je kovid-19 napravio “sokolićima”. Najnoviji rezultati testiranja pokazali su da je još nekoliko igrača iz mlade selekcije zaraženo, a među njima su Nikola Krstović i Stefan Milić. Zbog korona virusa ranije su otpali Danilo Marković i Srđan Krstović, koji nijesu putovali na kvalifikacioni meč sa Kazahstanom, a sada dvoneđeljna izolacija čeka defanzivca zagrebačkog Dinama i napadača Crvene Zvezde.

Milić i Nikola Krstović nijesu jedini, već ima još par pozitivnih slučajava u mladoj reprezentaciji.

Kako virus nebi dodadno eskalirao donešena je odluka da se meč između “crvenih” i Budućnosti ne odigra.

“Svaka odluka je u interesu fudbala i zdravlja igrača. Imamo problema sa korona virusom i procijenili smo da je u ovom trenutku najbolje da ne igramo protiv Budućnosti”, rekao je selektor “sokolića” Miodrag Vukotić.

Kormilar “crvenih” planirao je da šansu pruži mlađim igračima, ali svi oni čekaće novu priliku za nastup u dresu sa državnim grbom.

“Polako uvodimo u sistem mlađe igrače, koji treba da budu budućnost reprezentacije. Sprćma se nova generacija i htjeli smo neke od tih momaka da vidimo na djelu, da osjete atmosferu i shvate što znači igrati za nacionalni tim. Ipak, korona virus nam je poremetio planove. Moraćemo da čekamo novu priliku da realizujemo ovakvu ideju”, poručio je Vukotić.

Mlada reprezentacija je u Almatiju odigrala najbolju utakmicu pod vodstvom Vukotića, jednu od najboljih uopšte.

Naša ekipa slavila je sa 4:0 i teoretski se vratila u borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo..

“To je otprilike model kako treba da igramo, kako treba da izgledamo na terenu. Znao sam od prvog dana kada sam preuzeo mladu selekciju da ova generacija ima veliki potencijal. Povrede bitnih igrača, nedolasci igrača i manjak sreće uticali su da bodovni saldo ne bude onakav kakavsmo željeli., Ostaje žal, jer smo pokazali koliko dobro možemo da igramo. Nijesmo bili slabi ni u prošlim utakmicama. Imali smo sistem, igrali na jedan način protiv najbolje ekipe u grupi Španije, a drugačije sa svim ostalim rivalima. Nijesmo parkirali autobus ispred golmana, već ofanzivno, sa željom da damo gol više. Borićemo se dok god postoji šansa. Pojavio se tračak nade u Evropsko prvenstvo, mada ne zavisi sve od nas. Uradićemo sve da dobijemo preostala tri meča u grupi, a vidjećemo na kraju koliko će to biti dovoljno”, zaključio je Vukotić.

Send this to a friend